Ponoči bo snežilo do nižin

Ponoči se bo meja sneženja v notranjosti Slovenije spustila do nižin, po napovedih bo ponekod močno snežilo.

Jutri zjutraj bodo padavine povsod ponehale, najpozneje na jugu države. Večinoma bo oblačno, popoldne se bo ponekod v zahodnih krajih delno zjasnilo. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od -2 do 1, na Primorskem do 5, najvišje dnevne od 0 do 4, na Primorskem do 10 °C.

Obeti: V nedeljo bo deloma sončno z občasno povečano oblačnostjo. Po nekaterih nižinah bo megla. V ponedeljek bo na zahodu zmerno od pretežno oblačno, v osrednjih in vzhodnih krajih bo deloma sončno. Po kotlinah se bo zadrževala megla. V torek bo pretežno oblačno.

Vode: Po podatkih Agencije RS za okolje (Arso) se Kolpa že razliva na običajnih mestih. Do noči je še narasla v srednjem toku, v spodnjem toku pa bo naraščala predvidoma do jutri, sobote dopoldan. Naraščajo in razlivajo se tudi manjše reke na Kočevskem.

Poplavljene površine se bodo jutri ponovno nekoliko povečevale. Krka bo ponoči znova nekoliko narasla in se razlivala ob strugi. Ojezerjene površine na kraških poljih Dolenjskega in Notranjskega krasa se bodo v naslednjih dneh še povečale.

C. R.