Ponekod že dežuje, čez dan spremenljivo s padavinami

Danes bo spremenljivo s padavinami in nevihtami, osvežilo se bo. Jutri bo delno jasno, na Primorskem bo pihala burja.

V Novem mestu je 22 °C, v Kočevju 16 °C, v Črnomlju 19 °C.

V Ljubljani je pretežno jasno in 22 °C, ob morju jasno in 22 °C, Lisca jasno in 20 °C, Kredarica rahlo dežuje in 9 °C, Letališče Jožeta Pučnika pretežno oblačno in 19 °C.

Napoved: Danes bo spremenljivo oblačno. Padavine z nevihtami bodo zjutraj dosegle severozahod, se dopoldne razširile nad večji del Slovenije in popoldne postopno slabele. Zapihal bo severovzhodnik, na Primorskem šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 28, na Primorskem in jugovzhodu do 32 °C.

Jutri bo delno jasno, zjutraj bo po nekaterih nižinah kratkotrajna megla. Zlasti popoldne bodo na severu možne posamezne plohe in nevihte. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 18, na Primorskem okoli 20, najvišje dnevne od 25 do 30, na Primorskem do 33 °C.

Opozorilo: Na Primorskem je razglašena zelo velika požarna ogroženost v naravi, velika nevarnost pa je tudi drugod po Sloveniji.

Danes dopoldne nas bo dosegla hladna fronta z nevihtami, možna bodo krajevna neurja z nalivi in močnimi sunki vetra.

Obeti: V četrtek bo sončno. Burja na Primorskem bo ponehala. V petek bo delno jasno in znova bolj vroče, popoldne in zvečer bodo predvsem na severu Slovenije krajevne nevihte.

Vremenska slika: Hladna fronta je dosegla Alpe in bo v naslednjih urah prešla naše kraje. V višinah z jugozahodnim vetrom doteka hladnejši in vse bolj vlažen zrak.

Napoved za sredo:

M. D.