Ponedeljki namenjeni sneženju

Napoved sneženja za ponedeljek, 23. januarja 2023 (vir: avtokampi.si, Twitter)

“Ponedeljki so namenjeni sneženju … tokrat glavnina Bela krajina, Kočevsko, Pohorje. Pa naj se javi naprej, da ne bodo potem spet vsi presenečeni,” so zapisali na portalu Avtokampi.si in objavili naslovno fotografijo.

Z rdečo barvo so označena območja, kjer bo sneženje najmočnejše. 

Agencija RS za okolje pa navaja, da bo od danes, nedelje zvečer, do ponedeljka zvečer na Notranjskem in Kočevskem zapadlo od 30 do 50 cm večinoma suhega snega. Veter bo gradil snežne zamete, lahko pride do vetroloma.

Arso ob tem opozarja, da bo veter gradil snežne zamete, možni bodo tudi vetrolomi. “Bodite pozorni in pripravljeni,” so zapisali na Twitterju.

Trenutno po državi rahlo sneži, v Črnomlju padajo ledena zrna. Popoldne bo povsod povečini suho. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od -2 do 2, na Goriškem in ob morju do 7 °C.

Ponoči bo oblačno. V drugi polovici noči se bodo padavine okrepile in zajele večji del Slovenije. Po nižinah bo deloma deževalo, deloma snežilo, nad okoli 500 m pa snežilo. Krepil se bo veter, na Primorskem bo pihala zelo močna burja, drugod okrepljen severovzhodni veter. Jutranje temperature bodo od -4 do 2, na Goriškem in ob morju okoli 5 °C.

Jutri bo oblačno s padavinami. Po nižinah v notranjosti bo deloma deževalo, deloma snežilo. Veter bo čez dan nekoliko oslabel, še vedno pa bo marsikje okrepljen. Na Primorskem bo še pihala močna burja, ki bo popoldne oslabela. Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 4, na Goriškem in ob morju do 8 °C.

Obeti: V torek bo oblačno, na Primorskem bo suho, pihala bo šibka burja. Drugod bodo občasno še rahle padavine, po nižinah povečini kot dež. V sredo bo suho vreme.

M. D.