Policisti novomeške policijske uprave prijeli kar 147 migrantov

(vir: arhiv)

Policisti so od zadnjega poročanja na območju Policijske uprave Novo mesto prijeli kar 147 tujcev, ki so nezakonito prečkali mejo. Še 66 so jih prijeli na območju ostalih policijskih uprav.

Skupno je bilo prijetih 213 migrantov.

V dveh primerih so bili prijeti na območju Policijske postaje Črnomelj (Zilje in Preloka) ter na območju Policijske postaje Krško (na Planini ter na vlaku, ki je v Krško pripeljal iz Dobove).

V devetih primerih so bili tujci prijeti na območju policijske postaje Brežice (Dobova, Velika dolina, Dobeno, Dečno selo, Slovenska vas, Loče, Čatež ob Savi).

Največ prijetih naj bi bilo iz Burundija (103) ter Indije (18) in Iraka (17). Sledijo po dva iz Pakistana in Alžirije, trije iz Afganistana ter eden iz Irana. Postopki s tujci še niso zaključeni.

Na mejnem prehodu za mednarodni promet so zvečer pri mejni kontroli tovornega vozila s priklopnikom, ki je vstopal v Slovenijo, opazili poškodovano varnostno jeklenico. Pri temeljiti mejni kontroli so med tovorom odkrili 4 državljane Iraka (oče s tremi sinovi, starimi med 15 in 22 let). Na tovornjak naj bi se vtihotapili na enem od avtocestnih počivališč. V postopek so jih prevzeli hrvaški policisti, slovenski pa so vozniku tovornjaka iz Srbije napisali plačilni nalog za tisoč evrov.

Še 44 so jih prijeli na območju PU Koper in 22 na območju PU Maribor. Skupno je bilo prijetih 213 nezakonitih migrantov.

M. D.