Policijska kronika: Vlomi, nesreče, prijeti migranti

Fotografija je simbolična. (vir: policija.si)

Policisti novomeške policijske uprave so včeraj na številko policije 113 prejeli 187 klicev, od tega je bilo 47 klicev takšnih, ki so zahtevali posredovanje policije.

V nadaljevanju so v policijski upravi izpostavili naslednje dogodke:

Vlomi in tatvine

Iz gradbišča v Škocjanu so neznanci v zadnjih štirih dneh ukradli 356 armaturnih palic, premeta 12 mm, v skupni teži okrog 1.500 kg. Gradbeno podjetje so oškodovali za okoli 3000 evrov.

Mejne zadeve in tujci

Ob pol osmi uri zvečer so policisti policijske postaje Brežice, vodnikov službenih psov ter Specializirane enote za nadzor državne meje iz Brežic na Čatežu ob Savi prijeli štiri državljane Pakistana, ki so v Slovenijo prišli izven mejnih prehodov. Postopki s tujci še niso zaključeni.

Prometna varnost

Novomeški policisti so popoldne na Prapreški poti na Otočcu 28-letnemu domačinu brez vozniškega dovoljenja zasegli osebni avtomobil. Za nameček je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,66 mg/l alkohola v izdihanem zraku.

Metliški policisti so v noči iz torka na sredo v Metliki ustavili 36-letnega voznika kombiniranega vozila iz Ljubljane. V postopku pa ugotovili, da ga vozi brez vozniškega dovoljenja, zato so mu ga zasegli.

Krški policisti so obravnavali prometno nesrečo, ki se je zgodila pri gradbišču ceste Krško – Brestanica. Po prvih ugotovitvah naj bi 56-letna voznica osebnega avtomobila zaradi prekratke varnostne razdalje trčila v 48-letnega voznika pred njo. 48-letnik je zaradi bolečin sam iskal zdravniško pomoč.

C. R.