Izjava dneva: “Države članice EU niso dolžne sprejeti nikakršnih kvot migrantov”

V Afganistanu so ženske poprijele za orožje, "moški" pa bežijo. (vir: Janez Janša, Twitter)

“Države članice EU niso dolžne sprejeti nikakršnih kvot migrantov, niti jim tega EU pravno ne more diktirati. Novinarji naj si že enkrat preberejo besedila obeh temeljnih pogodb, t. j. PEU in PDEU in nehajo strašiti z: “Bruselj pričakuje, Bruselj zahteva…” V neznanju je strah.”

Tako je prof. dr. Miha Pogačnik odgovoril na poročanje novinarjev več medijev o tem, da so države članice EU dolžne sprejemati kvote migrantov.

Novinarji nekaterih slovenskih medijev namreč kar tekmujejo v tem, kako bodo predstavili stališča ekstremnih levičarjev tako iz EU kot Slovenije o tem, da EU in Slovenija morajo sprejeti migrante iz Afganistana.

Prof. dr. Miha Pogačnik pa jim je nalil čistega vina. V nadaljevanju objavljamo tudi odgovor predsednika slovenske vlade Janeza Janše časniku Večer, kjer je ponovno poudaril, da ne bo nobenega EU migrantskega koridorja. Znano je njegovo stališče, naj se beguncem pomaga na izvoru in v sosednjih državah, moški pa naj branijo svojo domovino. Za orožje so namreč poprijele tudi afganistanske ženske, moški pa bežijo. Narobe svet!

Vir: Twitter

A. L.