Policija spet poroča o številnih vlomih in krajah

S Policijske uprave Novo mesto poročajo o številnih vlomih in tatvinah, ki so se zgodile v preteklih dneh. V Novem mestu so ukradli volva V50, vlomili v kombinirano in osebno vozilo, v več stanovanjskih in počitniških hiš.

Poleg volva so kradli denar, orodje, gorivo, osebne predmete, nakit in meso.

  1. S parkirnega  prostora na Volčičevi ulici v Novem mestu je sinoči nekdo ukradel avtomobil Volvo V50, temno sive barve, registrskih oznak LJ HI-475.

2. Na parkirnem prostoru Ulice Slavka Gruma v Novem mestu je v noči na soboto, 18. januarja, nekdo vlomil v kombinirano vozilo in ukradel električno ročno orodje.

3. Na parkirnem prostoru v Novem mestu je v soboto, 18. januarja, zvečer nekdo vlomil v osebni avtomobil in odtujil  torbico z denarjem, dokumenti in osebnimi predmeti. Lastnico je oškodoval za okoli 1500 evrov.

4. V kraju Mali Cirnik pri Šentjanžu (občina Šentrupert) je v petek, 17. januarja, med 18. in 21.30, nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi pritlično okno vlomil  v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter ukradel denar.

5. V noči med četrtkom in petkom, 16. in 17. januarjem, je v Šmarjeti nekdo skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil okoli 30 kg mesa in daljnogled ter lastnika oškodoval za okoli 1100 evrov.

6. V naselju Strelac na območju občine Šmarješke Toplice je med sredo in petkom, 15. in 17. januarjem, nekdo vlomil v  stanovanjsko hišo. Odtujil ni ničesar, z vlomom pa je povzročil za okoli 300 evrov škode.

7. Na območju Vrčic in Črmošnjic (občina Semič) je nekdo vlomil v dva traktorja,  parkirana v gozdu. Odtujil je gorivo in orodje ter povzročil za okoli 2500 evrov škode.

8. V noči na petek, 17. januar, je v Smolenji vasi (občina Novo mesto) neznanec vlomil v prostore prodajalne in ukradel menjalni denar.

9. V  Dolnji Prekopi (blizu Šentjerneja, sicer pa občina Kostanjevica na Krki) je v soboto, med 16. in 21. uro, neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil denar in nakit. Lastniki ocenjujejo, da so oškodovani za okoli 10.000 evrov.

10. V Srednjem Grčevju pri Otočcu je med sredo in nedeljo, 15. in 19. januarjem, nekdo
vlomil v tri počitniške hiše. Po prvih ugotovitvah je iz enega objekta ukradel denar in nakit, iz dveh objektov pa ni ničesar odtujenega.

11. V Vinici pri Šmarjeti je včeraj, med 17. in 20. uro, neznanec skozi balkonska vrata vlomil v stanovanjsko hišo, pregledal prostore in našel ter odtujil zlat nakit. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 500 evrov škode.

C. R.