Policija prikrila posilstvo 78-letne ženice

Poročali smo včeraj, da je 17-letni migrant v Logatcu okradel in posilil 78-letno ženico iz Cerknice. Neuradno gre za Palestinca, ki je v Azilnem domu v Logatcu čakal na odobritev prošnje za azil. Poleg samega dogodka je šokantno to, da je policija dogodek prikrila in o njem ni obvestila javnosti.

 

Praviloma namreč vse policijske uprave medije dnevno obveščajo o dogodkih, ki so se zgodili na njihovem področju, med drugim tudi v primeru, da nekdo pride na dvorišče nekoga, ga oropa in izvede spolno nasilje. Vsaj z okvirnimi splošnimi podatki. A o posilstvu v Cerknici PU Ljubljana od sobote naprej, ko se je zgodil dogodek, ni poročala v nobenem dnevnem poročilu.

Zanimivo je tudi ravnanje PU Koper. Ta namreč dnevno o migrantih, ki jih prejmejo na tamkajšnjem območju, poroča zelo skopo. Zgolj s suhoparno številko, koliko so jih ujeli, čeprav gre glede nezakonitih prehodov meje za drugo najbolj obremenjeno območje v Sloveniji. Samo v prvih štirih mesecih letošnjega leta so jih po uradnih podatkih tam prijeli 3000. PU Novo mesto na primer o prijetih migrantih in organizatorjih prehodov migrantov poroča dnevno izčrpno, z navedbo narodnosti, krajev prijetja in podobno.

A. V.