Policija potrdila napad migranta sredi Ljubljane

(vir: Zajem zaslona)

Po družbenih omrežjih se je sinoči kot blisk razširil posnetek dogajanja pred enim od lokalov v središču Ljubljane. Vrstili so se zapisi, da je nezakoniti migrant v lokalu zabodel žensko.

S Policijske uprave Ljubljana so danes novico za portal Moja Dolenjska potrdili.

Tomaž Tomaževič s PU Ljubljana je pojasnil, da so bili policisti sinoči nekaj pred 18. uro obveščeni o sumu kaznivega dejanja zoper življenje in telo na območju centra Ljubljane.

Po do sedaj zbranih obvestilih je osumljenec z ostrim predmetom huje poškodoval oškodovanko, nato pa s kraja peš pobegnil. Poškodovana je bila z reševalnim vozilom odpeljana v UBKC Ljubljana, njeno življenje je ogroženo.

Na kraj je bilo napotenih več patrulj, policisti pa so osumljenca kmalu po dogodku prijeli in mu odvzeli prostost. “Po prvih podatkih je osumljenec državljan Eritreje, ki že več let biva na območju R. Slovenije.”

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah. Motiv za dejanje do sedaj ni znan, z oškodovanko naj bi se po navedbah policije poznala od prej, izhajala naj bi iz istega socialnega okolja.

S PU Ljubljana so še sporočili: “Osumljenec je bil že (prej) obravnavan za kazniva dejanja z elementi nasilja.”

Ker intenzivna kriminalistična preiskava še poteka, policija drugih informacij trenutno ne more podati.

A. L.