Policija: Posredovali v 63 nujnih primerih in prejeli 195 klicev

(vir: policija.si)

Policisti novomeške policijske uprave so včeraj posredovali v 63 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 195 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in 15 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda.

Posredovali so zaradi devetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v  zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požara in nezakonitih prehodov državne meje.

Prometna nesreča na avtocesti

Nekaj pred 22. uro so bili obveščeni o prometni nesreči na avtocesti med odcepoma Novo mesto  –  zahod, Mirna Peč. Ugotovili so, da je 25-letna voznica osebnega avtomobila po
prehitevanju tovornega vozila izgubila oblast nad vozilom, trčila v varnostni meh in v tovorno vozilo, ki ga je vozil 42-letni voznik. Tovorno vozilo je po trčenju odbilo na travnati nasip in obstalo v jarku, voznica pa se je z vozilom večkrat prevrnila.

Lažje poškodovana udeleženca nesreče so  reševalci  oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. 25-letni povzročiteljici nesreče bodo policisti zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

Vlomi in tatvine

V kraju Vrhe pri Dolžu so v noči na 25. 10. neznanci iz obore odtujili šest prašičev, težkih med 30 in 40 kg.

Na območju Podstenic (Dolenjske Toplice) je med 15. 10. in 25. 10. nekdo vlomil v prostore zavoda in odtujil kaminsko peč, plinsko jeklenko in plinsko svetilko. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 1500 evrov škode.

Med  22.  10.  in  25.  10. je v Mihovici (Šentjernej) neznanec vlomil v gospodarski objekt in odtujil akumulator in motorni pihalnik.

Migranti: Prijeli 27 migrantov

Na območju Žuničev (Črnomelj) so prijeli 21 Afganistancev, pri Slovenski vasi 3 Pakistance in v Podgračenem (Brežice) 2 državljane Irana.
C. R.