Policija: Niso umrli zaradi posledic prometnih nesreč

Fotografija je simbolična.

S Policijske uprave Novo mesto so sporočili, da so policisti preiskali tri primere, v katerih so na cesti umrli trije vozniki. Gre za nesreče 7. decembra 2022 in dve 16. januarja 2023. Policisti navajajo, da so bile v vseh treh primerih opravljene obdukcije in ugotovljeno je bilo, da vozniki niso umrli zaradi posledic prometnih nesreč.

V vseh treh primerih je bila smrt posledica poslabšanja zdravstvenega stanja.

7.  12.  2022 se je zgodila prometna nesreča na avtocesti, v smeri proti Obrežju, pri počivališču Zaloke, kjer je 62-letni voznik osebnega avtomobila na pospeševalnem pasu silovito trčil v zadnji del tovornega vozila. Voznik osebnega avtomobila je umrl na kraju nesreče.

16. 1. 2023 je na avtocesti iz smeri Ljubljane proti Obrežju, pri izvozu za Novo mesto, voznik tovornega vozila trčil v varovalno ograjo. Posredovali so reševalci, ki so ugotovili, da je voznik umrl na kraju nesreče.

Prav tako 16. 1. 2023 je v Škrjančah pri Novem mestu 45-letni voznik osebnega avtomobila iz Črnomlja zapeljal s ceste, z vozilom obstal v jarku in umrl na kraju nesreče.

Na cestah na območju Policijske uprave Novo mesto so v letu 2022 obravnavali 8 prometnih nesreč, v katerih je umrlo 9 ljudi, letos pa na naših cestah ni bilo smrtnih žrtev zaradi prometnih nesreč, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

M. D.