Podzemelj: Slovesnost ob otvoritvi dodatnih prostorov k osnovni šoli

Slovesnost ob zgrajenem prizidku k Osnovni šoli Podzemelj - ravnateljica Marina Špehar (vir: občina Metlika)

V Podzemlju v Beli krajini je potekala slovesnost ob otvoriti novega prizidka k tamkajšnji osnovni šoli. Slavnostni trak je prerezal najuspešnejši učenec v tej šoli Aleksander Jotanović.

Šola je z izgradnjo prizidka v dveh etažah (klet + pritličje) na južnem robu obstoječega objekta pridobila nove tri učilnice za prvo triado s pripadajočimi pomožnimi prostori (garderobe, sanitarije, kabinet in večnamenski prostor).

Znesek celotne investicije (gradbena dela, nadzor, načrti in projektna dokumentacija ter oprema) je znašal 978.639 evrov, od tega je občina Metlika prispevala slabo polovico (483.645 evrov), država 404.362 evrov in Eko sklad 90.631 evrov. Gradbena dela je izvajalo podjetje TGH.

Ravnateljica Marina Špehar je v otvoritvenem nagovoru povedala, da so morali prehoditi dolgo pot, vendar trud ni bil zaman. Občina je sicer državni denar pridobila po razpisu za sofinanciranje šol in vrtcev, po več kot 10 letih objavljenem v začetku leta 2021.

Poleg OŠ Podzemelj je bil na tem razpisu denar odobren še za Osnovno šolo v Dragatušu, za Osnovno šolo Loka v Črnomlju pa je prejšnja vlada sprejela še dodaten sklep in sredstva zagotovila v Načrtu razvojnih programov, ki je sestavni del državnih proračunov.

Fotografije s slovesnosti ob odprtju prizidka:

Vir in foto: Občina Metlika

A. L.