Podivjani Šarec davil svetovalko nekdanjega ministra za zdravje

Marjan Šarec neposredno po tem, ko je na novinarski konferenci 27. januarja 2020 oznanil svoj odstop.

Marjan Šarec je z mesta predsednika vlade odstopil 27. januarja letos, vlado je vodil manj kot leto in pol. Njegovo vodenje je bilo zelo turbulentno, zapuščali so ga sodelavci in minister za ministrom. Nazadnje je odstop napovedal tudi minister za finance Andrej Bertoncelj iz vrst LMŠ.

Šarec je nato vrgel v puško v koruzo in priznal, da vodenju vlade ni kos.

To je bil tudi čas, ko je del sveta že pretresala pandemija novega koronavirusa.

Šarec je nato vlado operativno vodil do 13. marca, ko je bila v državnem zboru potrjena nova vlada. V tem času je novi koronavirus tudi v Sloveniji že močno zarezal. Prva okužba je bila 4. marca 2020. Izkazalo se je, da so skladišča z zaščitno opremo v državi prazna, Šarec pa se je zelo upiral reševanju problematike, nasprotoval je celo nabavi zaščitnih mask za zdravnike, ostalo zdravstveno osebje in tudi zaposlene v domovih za starejše.

Nasploh pa tako ali tako nastalega stanja ni dojemal niti razumel, kar je danes še bolj jasno kot takrat.

Navzkriž sta prišla tudi s takratnim ministrom za zdravje Alešem Šabederjem. Ta je nato nekatere nujno potrebne ukrepe za zajezitev širjenja novega koronavirusa sprejemal sam oziroma že v sodelovanju z Janezom Janšo, ki ga je sam poiskal. Šarec je namreč še vedno stal križem rok.

Danes, ko Marjan Šarec kot vodja tokratne opozicije vnovič na veliko pametuje in deli nasvete glede krize z novim koronavirusom, je zato dobro obuditi nekatere stvari, ki so se dogajale pred vsega dobrega pol leta.

O Šarcu in njegovi aroganci, nedelavnosti in nerazumevanju stvari smo veliko vedeli. Javnost pa ni vedela veliko o tem, kaj se je v začetku marca v resnici dogajalo v zakulisju. Dobesedno.

Spletni portal pozareport.si (vir) danes razkriva, da se je 12. marca Marjanu Šarcu povsem utrgalo.

Aleš Šabeder je namreč 12. marca na novinarski konferenci napovedal zaprtje slovenske meje z Italijo. Spomnimo. Italija je bila takrat žarišče virusa, iz Italije je virus prišel tudi v Metliko, na primer, ko se je tamkajšnji zdravnik vrnil s počitnic v Italiji. Posledice okužbe so bile grozovite, v Metliki je umrlo kar 17 oseb s covidom-19. Pa to je samo en primer.

Požareport pa danes poroča, da se je po tistem, ko je Šabeder sporočil svojo odločitev o zaprtju slovenske meje z Italijo, Šarcu povsem utrgalo. “Pridivjal je v zaodrje (zakulisje) tiskovne konference, skrito pred prisotnimi novinarji, ter se drl, da je Šabedra treba ustreliti, njegovo svetovalko za odnose z javnostmi Polono Križnar pa zadaviti.

Portal še razkriva, da je “Šarec sam začel daviti Križnarjevo, roke je že imel okoli njenega vratu”.

Stvar je rešil Šabeder in zaščitil Križnarjevo, Šarca pa so njegovi varnostniki (takrat je bil še predsednik vlade) umirili in odpeljali v zgornje prostore.

Šabeder je nato zapustil vladne prostore in se tja ni nikoli več vrnil. Primopredajo poslov pa je z novim ministrom za zdravje Tomažem Gantarjem opravil v bližnji ljubljanski restavraciji.

Dodajmo, da je bila Polona Križnar včasih novinarka POP TV, znane kot POP LMŠ, od tam izhaja tudi Šarčeva izbranka za evropsko poslanko Irena Joveva. Očitno je Šarec pričakoval, da bo Križnarjeve informacije z ministrstva pravočasno prenašala na prave naslove. Kar pa ni storila. Zato tolikšen Šarčev bes nad Križnarjevo.

J. M.