Podivjana tihotapca migrantov ustavili šele s stingerjem

Novomeški policisti so skušali sinoči okoli 23. ure na Obrežju ustaviti avto BMW poljski registrskih oznak. A voznik njihov znakov ni upošteval. Vožnjo je nadaljeval z veliko hitrostjo, zapeljal z avtoceste in naprej proti Vihram.

 

Policistom je drveči avtomobil uspelo ustaviti šele, ko so uporabili sredstvo za prisilno ustavljanje motornih vozil stinger. Prijeli so sopotnika, državljana Turčije in 22-letnega voznika, prav tako iz Turčije, ki je poskušal pobegniti.

Ugotovili so tudi razlog za beg. Šlo je namreč za tihotapca, ki sta prevažata šest državljanov Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Dva od njih sta tihotapca prevažala celo v prtljažniku.

Policisti so sicer včeraj pri nezakonitem prevozu migrantov skupno ujeli pet tihotapcev, vse na območju Obrežja. Odvzeli so jim prostost, jim zasegli vozila in jih bodo s kazenskimi ovadbami privedli k preiskovalnemu sodniku.

Že zjutraj, nekaj pred 6. uro, so na Obrežju ustavili voznika osebnega avtomobila slovaških registrskih oznak. V njem je Pakistanec prevažal pet Turkov in dva Afganistanca, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo.

Nekaj ur pozneje, ob 13. uri, so policisti ustavili voznika osebnega avtomobila poljskih registrskih oznak, ki ga je vozil 19-letni Ukrajinec. V avtomobilu je nezakonito prevažal štiri Turke.

Dve uri pozneje so policisti ustavili še voznika osebnega avtomobila poljskih registrskih oznak, ki ga je vozil 23-letni Ukrajinec. Tudi on je nezakonito prevažal štiri Turke.

A. V.