Počivalšek: “Podcenjeval sem moč gospodov, ki so dolgo časa vladali, to še vedno želijo in se zavedajo, da ne bodo nikoli več”

Zdravko Počivalšek (vir: arhiv)

“Celo kariero sem gradil svoje ime, imam kaj pokazati tudi v gospodarstvu, ne le v politiki. Potem pa se nekdo čez noč odloči, da me naredi drugačnega zato, ker sem šel v vlado z nekom, ki je usmerjen naprej. Dejstvo je, da so naši mediji javni, niso pa neodvisni. Čez noč sem na svoja pleča dobil ogromno blata.”

Tako je v pogovoru za spletni zurnal24.tv povedal Zdravko Počivalšek, predsednik stranke SMC in podpredsednik vlade.

Na vprašanje, ali bi imel kakšen pomislek več, če bi se o vstopu v to vlado odločal danes, je Počivalšek odgovoril: “Ne. Temelj te vlade je koalicijska pogodba. V njej pa so načrti, ki so koristni za državo. Bi se pa lahko bolje pripravil na to, kar je sledilo. Če sem čisto odkrit, sem podcenjeval moč gospodov, ki so dolgo časa vladali, to še vedno želijo in se hkrati zavedajo, da ne bodo nikoli več vladali.

Na vprašanje, kdo so ti gospodje, je predsednik SMC odgovoril: “Za to pa bo čas kdaj drugič.”

Na vprašanje, da je deloval v vladi treh mandatarjev, Cerarja, Šarca in zdaj Janše, kdo je boljši in zakaj, je Počivalšek odgovoril:

“To nikakor ni črno-belo. V Cerarjevi vladi smo recimo znali voditi strpno razpravo in se dogovoriti o prioritetah, šepalo pa je pri izvedbi dogovorjenega. Pri Šarcu se niti dogovoriti nismo mogli ničesar, kaj šele, da bi imeli kakršenkoli rezultat. Pa če to z veseljem sliši ali ne, to je bilo zame izgubljeno obdobje za Slovenijo. Janševa vlada pa je takšna, da je občasno resda čutiti nervozo zaradi različnih slogov komuniciranja, a je ta vlada hkrati najbolj operativna in uspešna od vseh treh. V tej vladi se je naporno dogovoriti, a ko se enkrat dogovorimo, to tudi izvedemo.”

Celoten pogovor lahko preberete na povezavi: www.zurnal24.si

M. D.