Po ukinjanju spomina na osamosvojitev Vrečkova ustavlja še dialog z verskimi skupnostmi

Nekateri so namigovali, da naj bi bila tudi kulturna ministrica iz vrst Levice Asta Vrečko tesneje povezana s Smodejem, a sama to zanika.

Na začetku mandata je ministrica za kulturo Asta Vrečko, ki je v zadnjem letu prevzela tudi vodenje Levice, ukinila muzej slovenske osamosvojitve in veliko pozornost pritegnila, ko je kot ministrica aprila letos proslavljala ustanovitev komunistične partije na Čebinah. V vladi ji je uspelo kot je slišati, medtem tudi praktično ustaviti dialog z verskimi skupnostmi, česar so bile oblasti sposobne celo v času socializma. Prav tako je vladni urad za verske skupnosti, ki bi moral biti preurejen v vladno službo, podredila službi za raznolikost svojega ministrstva, poroča Spletni časopis.

 

Prejšnja vlada je Urad za verske skupnosti kot notranjo organizacijsko enoto ministrstva za kulturo prestavila v sekretariat ministrstva, da bi vrnili ureditev s samostojno vladno službo, ki bi po spremembi zakona o državni upravi morala začeli delovati v začetku prihodnjega leta. A vlada Roberta Goloba je ustanovitev vladne službe za verske skupnosti črtala, urad s tem vrnila na ministrstvo za kulturo, kjer ga zdaj podrejajo službi za kulturno raznolikost.

S tem verskim skupnosti jemljejo legitimnost in jih dajejo v isti koš z najrazličnejšimi “šegami in navadami”.

A. V.