Po sledi: V kateri fazi je policijska preiskava v primeru groženj zdravnikom?

Plakati, ki so jih posamezniki okoli 10. decembra 2020 nameščali po Novem mestu.

Na Policijski upravi Novo mesto smo preverili, ali je policija že odkrila osebe, ki so v začetku decembra po Novem mestu lepili plakate zoper epidemiologe in zdravnike. Včeraj so nam sporočili, da preiskava še ni zaključena, policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem vseh okoliščin.

Plakatov je bilo 30 do 40, odstranila jih je Komunala Novo mesto, so nam sporočili iz Mestne občine Novo mesto.

Spomnimo. 11. decembra 2020 smo poročali, da so se v Novem mestu preko noči, v neposredni bližini Kulturnega centra Janeza Trdine in stavbe občinske uprave na Seidlovi, pojavili plakati z napisom “Krek, morilec slovenskega naroda!”

Kmalu se je razkrilo, da je bilo podobnih plakatov s fotografijami ostalih epidemiologov in zdravnikov, pa tudi vladnemu govorcu za covid-19 Jelku Kacinu, še več.

To so potrdili tudi na Policijski upravi Novo mesto, od koder so sporočili, da so novomeški policisti na območju mesta pojav plakatov oziroma letakov na javnih mestih zaznali že dan pred tem. Takoj so začeli s preiskavo in ugotavljanjem vseh okoliščin.

Preiskava je torej v teku. Glede na to, da so nekatere novomeške prometnice, križišča in stavbe tudi pod video nadzori, predvidevamo, da zlikovcev ne bo težko odkriti.

Eden od primerov na Šmihelskem mostu.
Križišče pri Šmihelskem mostu.

Dodajmo še, da smo bili po razkritju 11. decembra tudi v uredništvu deležni zelo “prijaznih” besed. Očitno tistih, ki so te plakate nameščali.

M. D.