Po privatizaciji Gen-I naj bi zapustil mesto predsednika vlade

(vir: arhiv)

V družbi Gen-I so zamenjali vodstvo. Trenutni lastnici Gen-I sta družbi Gen energija in Gen-El, zamenjali pa so predsednika uprave Igorja Koprivnikarja in na njegovo mesto imenovali Maksa Helbla, dosedanjega vodjo pravne službe v Gen-I. 

Maks Helbl velja za enega od glavnih arhitektov planirane dokončane privatizacije družbe Gen-I. Golob pa se po politiki torej zanesljivo vrača na staro delovno mesto.

Tako je na Twitterju zapisal Mirko Mayer, odgovorni urednik informativnega programa Planet TV. Maks Helbl je tudi soprog Barbare Kolenko Helbl, generalne sekretarke Vlade RS, za najožji krog predsednika vlade Goloba torej. O tem ostali mediji molčijo.

Vodja poslanske skupine SDS Jelka Godec pa je ob tej novici dodala: “A potem govorice, da ko se konča privatizacija Gen-I, Golob zapusti mesto predsednika vlade, postajajo dejstvo?”

V Gen-I so poleg Helbla za člana uprave imenovali Andrejo Zupan (dosedanjo direktorico trgovanja) in Sandija Kavaliča (doslej vodjo službe za upravljanje s tveganji), v poslovodstvu pa ostaja Primož Stropnik.

M. D.