Po požaru v družbi Treves opravljen izredni nadzor

Požar v podjetju Treves, sredi januarja letos. (vir: PU Novo mesto)

Inšpektorica za okolje je takoj, ko so gasilci pogasili požar v družbi Treves d. o. o., v naselju Bič, v občini Trebnje, opravila izredni inšpekcijski nadzor.

V družbi Treves  je zagorelo včeraj v zgodnjih jutranjih urah. Požar je zajel približno polovico stavbe. Cela proizvodna hala je uničena. Tudi vsi stroji, ki so se uporabljali za oblikovanje izdelkov so zgoreli. Zaradi hudih poškodb stavbe se je v času inšpekcijskega nadzora vršilo rušenje zunanjih sten na delu proizvodne hale.

Predstavnik podjetja je pojasnil, da je do požara najverjetneje prišlo na zunanjem  skladišču odpadkov, od koder se je razširil v proizvodne prostore. Odpadki, pretežno tekstilni ostanki, ki so bili balirani, so se do odvoza shranjevali ob steni poslopja. Zadnja bala naj bila na to lokacijo pripeljana v popoldanski izmeni.

Prav tako so inšpektorici povedali, da ima družba narejen načrt gospodarjenja z odpadki, oceno odpadka in evidenčne liste, ki ji jih bodo dostavili ter da se je požarna voda stekla preko lovilca olj.

Po požaru sta ostala nepoškodovana le kemijsko skladišče, del skladišča gotovih izdelkov in  manjša proizvodna linija. Inšpektorica si je obe skladišči ogledala.

Inšpekcijski postopek še ni zaključen, so sporočili z Inšpektorata Republike Slovenije za okolje in prostor.

M. D.