Po Brežicah azilni dom odločno zavrnili tudi v Središču ob Dravi

Tudi v Središču ob Dravi odločno proti vzpostavitvi azilnega doma v njihovem kraju. (foto, vir: Zala Tomašič, X)

Po Brežicah so sinoči vzpostavitev azilnega doma ostro zavrnili tudi občani Središča ob Dravi. Jasno so povedali, da azilnega doma in migrantov nočejo. Varnost je na prvem mestu, so dodali.

 

Na seji občinskega sveta, ki so se je udeležili tudi občani, so povedali podobno, kot dan pred tem v Brežicah. Da vlada pred odločitvijo lokalne skupnosti ni obvestila, da so jih zgolj postavili pred dejstvo in da migrantskega centra za azilante, ki se lahko prosto sprehajajo po krajih, ne dovolijo.

Portal sobotainfo.com je objavil še nekaj komentarjev domačinov, pomenljiv je naslednji:

“Tu azilni dom ne bo stal, ker smo krajani Središča ob Dravi že vsi na nogah, razen preko naših trupel. Mi smo proti, mi tega ne bomo imeli tukaj.”

Občane in občanke občine Središče ob Dravi je prejšnji teden, podobno kot občane Brežic, pretresla novica o tem, da naj bi na mestu, kjer stoji stari mejni prehod s Hrvaško postavili izpostavo azilnega doma.

Če se želite izogniti podobne usode v svoje kraju, podpišite: 

Tako je bilo včeraj popoldne v Središču ob Dravi. Domačini so nakazali tudi proteste, če vlada ne bo umaknila odločitve o postavitvi azilnega doma v njihovi občini.

Foto, vir: Zala Tomašič, X

M. D.