Pirc Musarjeva okrcala Goloba: Reforme so zastale, ukvarjajo se sami s sabo

Robert Golob in Nataša Pirc Musar (vir: arhiv)

Predsednica republike Nataša Pirc Musar je vlado okrcala zaradi zastoja reform in tega, da se koalicija ukvarja sama s sabo. Vse to slabo vpliva na njen odnos s premierjem Robertom Golobom, je dejala.

 

“Ni na meni, da v tem trenutku kritiziram notranjepolitično situacijo, trenutno se bolj kaže kot kriza koalicije ali pa predvsem kot kriza vladajoče stranke,” je po drugem predsedničinem forumu (na temo prehranske samooskrbe in varnosti) na Brdu pri Kranju dejala predsednica republike Nataša Pirc Musar. Tudi ona kot mnogi opozarja, da mora vlada znova pognati voz z reformami, predvsem zdravstveno, saj so čakalne vrste poletele v nebo. “Vsi imamo namreč občutek in vemo, da nas ta občutek ne vara, da so vse reforme zastale,” je dodala.

Veliko prahu je dvigovala napoved Goloba o rekonstrukciji vlade, a se je ta nato znova premislil. “Vendarle sem vesela, da rekonstrukcije ne bo, to bi bil spet predolg mrtvi tek,” je dejala.

Izrazila je jasno podporo nekdanji ministrici Tatjani Bobnar, ki je Goloba obtožila, da se je politično vmešaval v delo policije in ji skušal narekovati, koga naj zamenja. “Na teh zaslišanjih nisem prisotna niti se z Bobnarjevo ne pogovarjam o tem. Lahko pa vam samo ponovno zatrdim, da ji popolnoma zaupam. Ni na meni, da komentiram, komu sama bolj verjamem, še vedno verjamem v pravno državo in ta mora opraviti svoj posel,” je dejala.

A. V.