Pijan bežal pred policisti in v Žabjaku trčil v policijski avto

Fotografija je simbolična. (vir: policija.si)

Novomeški policisti so v petek popoldne med Mirno Pečjo in romskim naseljem Brezje-Žabjak obravnavali 49-letnega voznika, ki je vozil nezanesljivo in ni upošteval njihovih ukazov naj ustavi. Pri begu je trčil v policijsko vozilo in skušal peš pobegniti, a so ga na koncu ujeli.

Voznika bmweja so skušali policisti ustaviti, ker je vozil nezanesljivo in pri tem ogrožal ostale udeležence v prometu. 49-letnik njihovih znakov ni upošteval, pač pa je vožnjo le še pospešil. V begu je vozil po levi strani vozišča in nevarno prehiteval. Nato je zapeljal v naselje Brezje, kjer je trčil v službeno vozilo policije in poskušal peš pobegniti, a so ga policisti prijeli in obvladali.

Med postopkom so ugotovili, da 49-letnik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, da vozi neregistriran in nezavarovan avtomobil in ima v litru izdihanega zraka 0,71 miligramov alkohola.

Avto so mu zasegli, zaradi številnih kršitev zakona so mu izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog. Za vse kršitve zakonodaja določa globo v višini 3694 evrov in izrek 30 kazenskih točk, so sporočili s PU Novo mesto.

A. V.