Peter Jančič: Rezultat volitev šok za Goloba

Peter Jančič, novinar, urednik in lastnik spletnega portala spletnicasopis.eu (vir: arhiv)

Rezultat volitev je bil šok za premierja Roberta Goloba, ki je nekdanjemu predsedniku republike Milanu Kučanu zaradi podpore Nataši Pirc Musar očital, da “ne dojema” in da bo na oblast spravil temne sile.

Na volilno nedeljo pa si je Golob moral naglo premisliti pri Nataši Pirc Musar in jo zdaj sam podpreti.

Pred pristaši je napovedal, da “ne bomo dovolili”, da bi se na oblast vrnile temne sile. Hud spopad bo. Vojna.

Premier nam je z lastnim vzgledom pokazal, kaj je sovražni govor. Ne govori o političnih nasprotnikih in tekmi. Temne sile vidi in spopad. Sovražnike. Skoraj peklenščke. Da sta bila fizično napadena, sta po tem javnost obvestila provladna Nika Kovač in opozicijski poslanec Branko Grims (SDS). Premier pa je ocenil, da je razlog za fizične napade sovražni govor, in napovedal omejitve svobode govora na spletnih portalih, v medijih in celo v parlamentu. Sam sebe ni opazil.

Tako je v današnji kolumni na portali Siol.net zapisal urednik Peter Jančič.

To je sicer Jančičeva zadnja kolumna (zaenkrat) na portalu Siol. Golobova vlada je namreč Jančiča ekspresno razrešila (pred drugim krogom predsedniških, nato lokalnih in referendumih). Jančičev naslednik bo Siol.net prevzel 3. novembra, gre pa za Mihaela Šuštaršiča, enega največjih levičarskih novinarjev in aktivistov na Slovenski tiskovni agenciji.

Komentar Petra Jančiča z naslovom Nasvidenje in hvala za zaupanje je dostopen na povezavi: siol.net

M. D.