Odmevno: Komu od vas je država subvencionirala obnovo vaše hiše?

(vir: Zajem, splet)

Komu od vas je država subvencionirala obnovo vaše hiše? To je vprašanje, ki ga na družbenih omrežjih postavljajo številni. Časnik Finance je namreč razkril, da so Musarjevi v času Šarčeve vlade od ministrstva za gospodarstvo prejeli skoraj 200.000 evrov. 

Aleš Musar, soprog in donedavni šef štaba kandidatke za predsednico Nataše Pirc Musar, ne želi razkriti, koliko računov ima v tujini.

Medtem smo davkoplačevalci ob vseh njihovih milijonih sofinancirali ključni projekt zakoncev Musar, pa je 12. oktobra razkril portal Necenzurirano. Subvencijo je podjetje Ruska dača, ki ima sedež v poslovni stavbi na zemljišču v Mostah, prejelo konec junija 2018, v času, ko je vlado vodil Marjan Šarec.

Nataša Pirc Musar in Aleš Musar sta solastnika podjetje Ruska dača, ki ima v lasti istoimensko nepremičnino v Zgornjih Gameljnah pri Ljubljani.

Znano je še, da je Musar posloval tudi prek davčnih oaz, ki posameznikom omogočajo skrivanje premoženja in zniževanje davčnih obveznosti. Posloval je tudi prek davčne oaze Jersey. Soprog predsedniške kandidatke Nataše Pirc Musar je bil še do nedavnega vodja njenega volilnega štaba. Nato se je umaknil in se v javnosti, v času soočanj, pojavlja zgolj še “kot soprog”, ki bi v času, ko bi državo vodila njegova soproga, rad “skrbel predvsem za ohranjanje kulturne dediščine”, kot razlaga.

O tem, da so Pirc-Musarjevi podeželsko domovanje obnavljali tudi z denarjem davkoplačevalcev, je poročal tudi časnik Finance.

Pirc Musarjevi so nedavno v svoji vili gostili tudi Milana Kučana.

Tako ruska dača izgleda danes:

M. D.