Peter Jančič: Erjavčeve koline vohunčka Murčija

S takšnim kombijem so se v petek zvečer po Ljubljani vozili predstavniki opozicije (SD; LMŠ, Levica in SAB) in vabili nekatere poslance iz vrst DeSUS in SMC v novo koalicijo KUL, katere linija je: propad. (vir: družbena omrežja)

Glavni prispevek Šarca, Fajonove, Mesca in Bratuškove v borbi z epidemijo je sprožanje nestabilnosti, da bi zrušili vlado. Za to ulični protesti, zavračanje aplikacije, pozivanje proti maskam, diskreditiranje vladnih in državnih predstavnikov. Poteka brezobziren spopad za oblast.

Tako je v današnji kolumni na portalu Siol.net z naslovom Erjavčeve koline vohunčka Murčija med drugim zapisal urednik Peter Jančič.

Po oceni Marjana Šarca, da je Jože P. Damijan kot vegetarijanec na kolinah, nam je Karl Erjavec pokazal, kako pravi mesar ruši vlado med epidemijo koronavirusa. Poslance DeSUS je v času, ko je bil Janez Janša na vrhu EU (o tem smo poročali tukaj), šokiral z obvestilom, da zapuščajo vladno koalicijo, saj ima on ponudbo SD, LMŠ, Levice in SAB za novega mandatarja (čeprav ni bil izvoljen v parlament, prejel je dobrih 300 glasov). Poslanci so Erjavca zavrnili. Saga se naj bi nadaljevala v tem tednu.

“A celo, če jih Erjavec vse zvabi s seboj, bo premalo. Potrebuje še lep del poslancev SMC. Kjer so pa težave skoraj še hujše,” navaja Jančič.

Urednik Siol.net Peter Jančič nadalje navaja, da so rušenju vlade in temu, da bi se Šarec, Fajonova, Mesec in Bratuškov vrnili na oblast, namenjeni tudi ulični protesti proti ukrepom vlade za zajezitev epidemije.

Proteste organizirajo in se jih udeležujejo prvaki opozicije. “Na ulici gre že v skrajnosti, kjer pozivajo k smrti, epidemiologe in zdravnike pa označujejo za morilce, kar so sicer ob domovih za ostarele v državnem zboru in na javni televiziji z leve počeli že v prvem valu epidemije spomladi,” navaja Jančič.

Zdravko Počivalšek, predsednik SMC, je na to početje rušenja vlade in sestavljanja nove pred tv-kamerami ta teden opozoril tako:

“Govorite, da je odgovornost na tistih, ki smo v vladi, da prispevamo glasove zato, da gremo ven.” Nadaljeval je: “Izkušnjo o tem, kako je bilo v vladi, gospod Marjan Šarec, imamo …” Voditeljica Erika Žnidaršič ga je takoj poskušala ustaviti, a je nadaljeval: “Ključna izkušnja je, da nam je pač vohunček Murči razstavljal koalicijo.”

Pojasnilo: “Vohunček Murči” je nekdanji šef več obveščevalnih služb in Šarčev sekretar za nacionalno varnost Damir Črnčec.

Celotna Jančičeva kolumna je dostopna tukaj:  Siol.net 

Peter Jančič, urednik portala Siol.net

C. R.