Pahor Gasilski zvezi Črnomelj ob 110-letnici vročil zahvalo predsednika

Slavnostna akademija Črnomelj

Predsednik republike Borut Pahor se je udeležil svečane akademije ob 110. obletnici ustanovitve Gasilske zveze Črnomelj ter zvezi vročil zahvalo predsednika za srčno izpolnjevanje poslanstva. 

Hkrati je Borut Pahor ob 110-letnici Gasilske zveze Črnomelj prejel posebno priznanje kaplja dobrote za posebej uspešno sodelovanje pri krepitvi gasilske organizacije.

Predsednik Pahor se je danes popoldan udeležil svečane akademije ob 110. obletnici ustanovitve Gasilske zveze Črnomelj. Na slovesni akademiji je bil slavnostni govornik.

V govoru je Pahor čestital črnomaljskim gasilkam in gasilcem ob visokem jubileju zveze z najboljšimi željami za prihodnost. Med drugim je poudaril, da je poslanstvo gasilk in gasilcev nenadomestljivo in da v skupnosti uživajo poseben ugled, ljudje pa jim zaupamo in smo jim hvaležni, da se lahko vedno zanesemo nanje, kar se je potrdilo tudi letos, ko smo bili v Sloveniji priča največjim požarom doslej.

Poseben poudarek je dal pomenu, vlogi in navdihu, ki ga ima gasilstvo za narodno in državljansko skupnost, saj v časih, ki nas preizkušajo, simbolizira vrednote medsebojnega spoštovanja in pomoči, pestrosti, razumevanja razlik med nami in njihovega preseganja v skupno dobro.

V nadaljevanju je Gasilski zvezi Črnomelj ob 110. obletnici ustanovitve vročil Zahvalo predsednika Republike Slovenije za srčno izpolnjevanje poslanstva gasilk in gasilcev, ki varujejo življenja in premoženje ljudi ter s svojim junaštvom navdihujejo skupnost. Zahvalo je v imenu zveze sprejel njen predsednik Boris Kambič.

Na slovesnosti so podelili jubilejne plakete in posebna priznanja Gasilske zveze Črnomelj, zlati plamen in kaplji dobrote.

Posebno priznanje Gasilske zveze Črnomelj, kapljo dobrote, je prejel predsednik Republike Slovenije Borut Pahor “za posebej uspešno sodelovanje pri krepitvi gasilske organizacije”. Gasilska zveza Črnomelj je v utemeljitvi poudarila, da je predsednik Pahor odločilno pripomogel k ugledu gasilstva v Občini Črnomelj in spomnila, da je leta 2018 po katastrofalnem neurju s točo v Predsedniški palači sprejel gasilke in gasilce ter se na prošnjo belokranjskih gasilcev posebej zavzel za ureditev statusa gasilca pri tedanji vladi, na podlagi česar se je intenzivneje reševal status operativnega gasilca, ki je sedaj v nekaterih delih tik pred izvedbo.

Gasilska zveza Črnomelj je v utemeljitvi izpostavila tudi jabolko navdiha, ki ga je predsednik Pahor vročil gasilkam in gasilcem po letošnjih požarih na Krasu in drugod. Priznanje sta predsedniku Pahorju vročila predsednik zveze Boris Kambič in poveljnik zveze Jože Vrščaj.

Priznanje Kaplja dobrote sta predsedniku republike vročila predsednik Gasilske zveze Črnomelj Boris Kambič in poveljnik zveze Jože Vrščaj. (vir: kabinet predsednika države)

V nadaljevanju v galeriji objavljamo nekaj fotografij (za povečanje kliknite na fotografijo):

Foto, vir: Borut Pahor, Twitter

A. L.