Padel rekord: 318, še 5 so jih vrnili iz Italije

Fotografija je simbolična.

Po tem, ko je vlada Marjana Šarca v četrtek sprejela resolucijo o migracijski politiki in s tem načrt za privabljanje migrantov, kot je to na Twitterju objavil Janez Janša, se je na slovenske meje usulo. Migranti so opaženi že v vseh delih Slovenije, globoko v notranjosti. Ni več pravila.

Policisti so v preteklih dneh vikenda skupno prijeli 318 ilegalnih migrantov, še 5 so nam jih vrnili iz Italije.

PU Novo mesto: Skupno so prijeli 37 migrantov. V Miličih (Občina Črnomelj), Metliki, Šentjerneju in Rigoncah so prijeli 11 migrantov (6 Iračanov, 2 Kubanca, Pakistanca in Alžirca). V Jurki vasi pri Novem mestu so prijeli 1 Alžirca. V tovornem vlaku v Dobovi so skrite med naloženimi hladilniki našli 25 migrantov (21 Iračanov in 4 Pakistance).

PU Ljubljana: Prijeli so 7 migrantov, in sicer v krajih Gladloka, Krka in Ljubljana. Izrekli so se za državljane Bangladeša, Maroka in Alžirije.

PU Koper: Prijeli so 249 migrantov – v petek 117, v soboto 36, v nedeljo 91 in danes do 6. ure še 5. Italijanski varnostni organi so nam vrnili še 5 oseb. Skupno je bilo to 254 ilegalnih migrantov.

Prijeti so se izrekli za državljane Afganistana (136), Pakistana (68), Bangladeša (11), Palestine (9), Indije (6), Irana (5), Maroka (3), Alžirije (2), Sirije (2), Jemna (2), Mjanmar (2) in po 1 Tunizije, Nepala in Zahodne Sahare. Od 249 jih je 25 zaprosilo za azil, ostale bodo vrnili hrvaškim varnostnim organom.

PU Maribor: Prijeli so 7 migrantov (večinoma Bangladešce). Odpeljali so jih v azilni dom.

PU Murska Sobota: Prijeli so 3 Iračane. Odpeljali so jih v azilni dom.

PU Nova Gorica: Prijeli so 15 migrantov. Zaprosili so za azil.

C. R.