Osilnica: Za dokončanje doma starejših našli rešitev

Vladajoča koalicija (Svoboda, SD in Levica) je očitno povsem ustavila projekt dokončanja DSO Osilnica. (vir: arhiv)

Minister Janez Cigler Kralj je v okviru vladnega obiska Jugovzhodni Sloveniji med drugim izpostavil tudi dokončane doma v Osilnici, kjer bosta dve tretjini namenjeni za dom starejših občanov, tretjina pa za rehabilitacijski center URI Soča. 

Povedal je, da so v regiji končno zagnali projekt nadaljevanja izgradnje centra starejših v Osilnici, ki je izjemno pomembna investicija.

Za rešitev so se zavezali tudi v koalicijski pogodbi, podpisan je že sporazum o gradnji z občino in Univerzitetnim rehabilitacijskim inštitutom (URI) Soča.

Gre za skupno investicijo ministrstev za delo in zdravje. Njena vrednost je ocenjena na 7,5 milijona evrov. Dve tretjini centra bosta namenjeni za dom starejših, preostala tretjina pa bo rehabilitacijski center URI Soča.

S tem bodo dobro pokrili vsebino, na drugi strani pa, kar je morda celo bolj pomembno za celotno občino in območje, želijo pritegniti družine – mlade, ki delajo, in njihove svojce, da se bodo začeli priseljevati v to pomembno mejno demografsko ogroženo območje.

K. R.