Oropali zlatarno v središču Novega mesta

Včeraj, ob 13.30, so bili policisti obveščeni o tatvini prodajalne v Novem mestu,
kjer naj bi storilca odtujila nakit in pobegnila. Po prvih zbranih obvestilih in ugotovitvah naj bi dva moška vstopila v prodajalno, kjer sta si ogledovala nakit, ki jima ga je razkazoval prodajalec.

S pretvezo, da bosta nekaj kosov nakita kupila, naj bi zamotila prodajalca, zgrabila več razstavljenih kosov nakita in pobegnila.

Policisti so takoj pričeli izvajati aktivnosti za izsleditev storilcev, vendar ju do tega trenutka še niso našli.

Eden izmed  osumljencev naj bi bil visok okoli 180 cm, suhe postave, imel naj bi krajše lase in bil star med 30  in 40 let. Drugi osumljenec naj bi bil  visok okoli 170 cm, močnejše postave, imel naj bi brke in brado,  oblečen je bil v temnejša oblačila.

Po zbranih obvestilih naj bi šlo za tujca, ki sta se sporazumevala v angleškem jeziku, slabše naj bi govorila tudi slovensko. Pobegnila bi lahko z osebnim avtomobilom bolgarskih registrskih  oznak.

Policija poziva vse, ki bi osebe podobne opisu videli ali o kaznivem dejanju karkoli vedeli, da jim to sporočijo na številko 113  ali anonimno številko policije 080 1200.

Policisti s preiskavo  in  ugotavljanjem vseh okoliščin kaznivega dejanja drzne tatvine
nadaljujejo.

Že sinoči je portal dolenjskanews.com poročal, da so oropali zlatarno na Rozmanovi ulici sredi Novega mesta, ki je v lasti družinskega podjetja in je bilo v zadnjih letih oropano že štirikrat. Pred dobrimi šestimi leti so še vedno neznani storilci ugrabili njihovo hčerko, ki so jo našli ob cesti Novo mesto – Šentjernej. V njihovi lasti je tudi prodajalna v Šentjerneju, ki so jo nedavno prav tako oropali.

C. R.