Odprtje obnovljene ceste med Starim trgom in Predgradom ter zamenjave vodovoda v Deskovi vasi

Stari trg (vir: občina)

Župan občine Črnomelj, Andrej Kavšek, je skupaj s predsednico Krajevne skupnosti Stari trg ob Kolpi Renato Butala in predsednikom uprave družbe CGP, Martinom Gosenco, v sklopu praznika občine Črnomelj uradno predal namenu obnovljeno vozišče državne ceste med Starim trgom ob Kolpi in Predgradom ter zamenjavo vodovoda v Deskovi vasi.

Vrednost obnove ceste, katere investitor je bila Direkcija RS za infrastrukturo, je bila okoli 1,3 milijona evrov, vrednost gradbenih del zamenjave vodovoda, za katero je poskrbela občina, skupaj s podjetjem Hydrovod iz Kočevja, pa okoli 60 tisoč evrov.

Direkcija RS za infrastrukturo je izvedla Obnovo vozišča R3-658/1433 Stari trg – Brezovica od km 0,380 do km 1,760 v naselju Deskova vas. Vrednost del po pogodbi za 1.380 m obnovljene ceste  je bila 1.249.000 evrov. Izvajalec del je bila družba CGP.

Občina je sočasno skupaj s Hydrovod d.o.o. Kočevje poskrbela za zamenjavo 500 m salonitnega vodovoda v državni cesti, dodatno pa bila izvedena še zamenjava 100 m vodovoda v javni poti v naselju Deskova vas. Za gradbena dela je občina namenila 58.988 evrov.

Za scenarij in organizacijo odprtja je poskrbel JSKD OI Črnomelj, za kulturni program pa učenci iz OŠ Stari trg ob Kolpi in njihov kulturno-umetniški krožek. Nove pridobitve je blagoslovil tudi starotrški župnik Jože Pavlakovič.

Foto, vir: Občina Črnomelj

A. L.