Odmevno: Za vladne let “med navadnimi” ni dovolj dober!

Finančni minister Klemen Boštjančič (vir: Bojan Požar, X)

Včeraj je na letu med Ljubljano in Frankfurtom, ki traja le dobro uro, minister za finance in podpredsednik vlade ter Gibanja Svobode Klemen Boštjančič sedel v poslovnem razredu letala. Letalska vozovnica za to je približno 3-krat dražja od ekonomskega razreda.

Besedilo in dokazni fotografiji je na omrežju X objavil znani novinar in urednik Bojan Požar in ob tem zapisal: “Skratka, “ima se može se” … čeprav bi ravno finančni minister mora biti zgled za racionalno porabo javnega denarja.”

Požar je še dodal, da sta ministra na poti spremljala “šef njegovega kabineta Klemen Babnik in ministrova najljubša piarovka ter bivša novinarka Tina Hojnik”. Objavil je tudi ti fotografiji.

Aleš Hojs, nekdanji minister za notranje zadeve, pa je vse to komentiral tako: “V vladi Janeza Janše to ni bilo mogoče. Vse evropske lete je bilo treba opraviti v ekonomskem (okoli trikrat cenejšem – op.) razredu.” Pojasnil je, da so potovanje v poslovnem razredu lahko koristili zgolj za prekooceanske lete, in še to zgolj ministri. 

“Po tej analogiji sedanji #prvorazredni na poteh čez ocean letijo v prvem razredu, kjer je cena leta tudi 4-krat dražja od cene v poslovnem razredu,” je dodal Hojs in označil #PLEŠEJO.

Spremljevalca ministra, šef kabineta in najljubša piarovka:

Vir: Omrežje X

A. L.