Odmevno: “Večje mobilizacije volivcev, kot je ta, da jim napoveste znižanje plač in dvig davkov, si ni mogoče misliti”

Večje mobilizacije volivcev, kot je ta, da jim napoveste znižanje plač in dvig davkov, si namreč preprosto ni mogoče misliti. Če ima človek deset gramov pameti, bo odšel na volišče – ne zaradi Nikinega kombija, temveč zaradi elementarnega občutka za preživetje.

Vprašanje je: biti ali ne biti. Ljudje zunaj Ljubljane, ki večinoma živijo v hišah, bodo finančno propadli, če se gospodje z banano in njim pridružen zbor povzpne na oblast. Za preživetje Slovencev je šlo pri plebiscitu, očitno bo šlo 24. aprila spet.”

Tako v današnjem prispevku na portalu pozareport.si opozarja prof. dr. Boštjan M. Turk.

Turk opozarja, da stranke KUL (z dodanim elektro oligarhom Robertom Golobom) napovedujejo, da bodo po volitvah, če bi jim morda uspelo zmagati, zvišali davke in znižali neto plače.

In dodaja, da se prvič v zgodovini samostojne Slovenije dogaja, da bodo šli ljudje volit zgolj zaradi tega, da preprečijo opoziciji prihod na oblast.

Spomnimo. Pri spremembah zakona o dohodnini so v KUL (SD, LMŠ, Levica in SAB ter Golobova poslanca) že glasovali proti višjim neto plačam, na srečo niso uspeli. Plače bodo postopno višje (vse do leta 2025), prvič bo to že z marčevsko plačo, izplačano v aprilu.

Levica pa je zdaj celo napovedala, da bodo stanovanja, če bodo po 24. aprilu vodili državo, obdavčevali po kvadraturi in ne po vrednosti, meja bo 120 kvadratnih metr.ov To pomeni, da bi bilo stanovanje v središču Ljubljane, v vili Schellenburg na primer, ki meri 115 m2 in stane okrog 7000 evrov po kvadratnem metru, neobdavčeno, kmečke hiše na podeželju pa bi bile obdavčene, če bi njihov tloris presegal 120 kvadratnih metrov. Takšna pa je večina hiš na Slovenskem.

Opozorila prof. Turka so torej na mestu.

M. D.