Odmevno: “Pleše se veliko lažje po dobro zloščenem parketu”

Branko Gabrovec, član SD, z mikrofonom v roki (vir: Twitter)

“Ko sem si želel 4. julija, preden sem predal posle, še zadnjič ogledati svojo pisarno na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje, si je nisem mogel več, kajti moj naslednik, novi generalni direktor Branko Gabrovec, si je, še preden smo sploh dobili sklep vlade o moji razrešitvi in opravili predajo poslov, že omislil brušenje in lakiranje parketa ter ureditev sobe po novi podobi. Saj razumem, po tepihu, ki sem ga imel, se ne da plesati, generalni direktor pa prihaja iz druščine, ki mora plesati, veliko plesati. In pleše se veliko lažje po dobro zloščenem parketu …”

Tako je na portalu Portalplus.si zapisal dr. Milan Krek, zdravnik, s končanim študijem na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani in opravljeno specializacijo iz javnega zdravja.

Kdo je Branko Gabrovec?

Predsednik odbora za zdravje v stranki SD. V preteklosti se je potegoval za mesto direktorja Splošne bolnišnice Celje. Vendar je bil neuspešen, s seznama kandidatov so ga izločili zaradi premalo vodstvenih izkušenj.

Da ima najmanj pet let vodstvenih izkušenj, je Gabrovec kot karateist dokazoval z vodenjem karate kluba Shokotan in Zveze klubov JKA. Zaradi tega je pravico iskal na sodišču, vrhovno sodišče mu je pritrdilo in odločilo, da mora bolnišnica postopek ponoviti.

No, zdaj je “nepolitični” direktor NIJZ. Sicer pa, tudi novi člani sveta zavoda, ki jih je imenovala Golobova vlada, so “nepolitični”, člani SD.

Gabrovec je leta 2009 diplomiral na Fakulteti za logistiko Celje – Krško, naslov njegovega diplomskega dela visokošolskega strokovnega študijskega programa Gospodarska in tehniška logistika je bil Logistični procesi v zdravstvu.

Leta 2011 je na tej isti Fakulteti za logistiko Celje – Krško magistriral z naslovom naloge Zadovoljstvo uporabnikov in kakovost storitev v Centru za preprečevanje in zdravljenje odvisnih od prepovedanih drog.

Leta 2014 pa je na Fakulteti za organizacijske vede Kranj opravil doktorsko disertacijo z naslovom Organizacijski model zagotavljanja varnosti in kakovosti pri obravnavi psihiatričnega bolnika z vidika različnih deležnikov, soavtorja sta bila Branko Lobnikar in Ivan Eržen. (vir: Cobiss)

M. D.