Boris Tomašič: “Šetinc Paškova tipičen primer korupcije”

Portal Siol.net je objavil intervju z Borisom Tomašičem, voditeljem in programskim direktorjem Nova24TV. Tomašič v intervjuju razkriva, da je Mojca Šetinc Pašek, nekdanja novinarka na nacionalni TV Slovenija, danes pa poslanka Golobove stranke Gibanje Svoboda, tipičen primer korupcije.

V intervjuju odgovarja tudi na vprašanje o dogajanjih v državnem zboru, ko je Šetinc Paškova predvajala posnetek klica gledalca v oddajo Kdo vam laže in Tomašiča obtožila, da spodbuja k oboroženemu uporu.

Tomašič je pri tem poudaril, da gre za laž in za zelo brutalen napad na edini medij, ki je kritičen do nove oblasti.

Novo24TV preiskuje tudi preiskovalna komisija državnega zbora, Tomašič na to odgovarja, da jih je strah pred resnico, medij posluje transparentno, plačujejo davke, ve se, od kod se financiranje in nič od tega ni problematično.

Hkrati, opozarja, imamo brutalen napad na RTV Slovenija. Po nujnem postopku, ki je namenjen za izredne razmere, želijo menjati sestavo programskega sveta in spremeniti vodenje RTV Slovenija. “Gre za dvojna merila in poskus vzpostavitve totalnega medijskega monopola. Nihče v javnosti ne sme govoriti drugače kot govorita Robert Golob in vladajoča koalicija.”

O umiku madžarskih lastnikov iz Nova24TV je Tomašič povedal, da se ti res umikajo, za umik so se odločili že pred volitvami, “to pa zato, ker je bil na splošno napad na madžarske investicije tako brutalen, ne samo pri nas, ampak vsepovsod, da je to nepojmljivo. Odločili so se, da imajo dovolj tega, da so oni tisti grdi, tisti, ki ogrožajo slovensko demokracijo”.

O odkupu deleža v Nova24TV, ki je sicer uspešen projekt z izjemnim dosegom, vsako leto rastejo, je Tomašič pojasnil, da se res dogovarja z njimi, da bo odkupil del, ne pa polovice podjetja. “Tudi vsem zaposlenim bomo ponudili možnost odkupa podjetja pod enakimi pogoji. Lahko rečem, da bomo šli v menedžersko-delavski odkup, kar ta koalicija zagovarja. Sicer pa ne gre za politično zadevo.”

V teh dneh pa smo priča brutalnem napadu tednika Reporter, kar reklamirajo po skorajda vseh lokalnih medijih. Gre za to, da so v tedniku na naslovnici objavili hišo z bazenom v okolici Cerkelj ob Krki, v kateri živi Tomašič, hkrati pa ljudje množično donirajo Nova24TV.

V Reporterju napisanih cel kup neumnosti in celo laži

Tomašič je pojasnil, da ima “takšno ali pa še večjo hišo že skoraj vsak Slovenec. Jaz ne bom komentiral, kako živim, to je moje zasebno življenje. Zaradi dela na Nova24TV ne živim na veliki nogi. Dobivam povsem normalno plačo, plačujem vse davke. Tudi Nova24TV ni prestopila tega praga, da bi se ukvarjala z Robertom Golobom, z njegovo družino. Kličejo tudi moje najbližje. Poleg tega je v članku napisanih cel kup neumnosti in celo laži. Laž je recimo to, da sem jaz lastnik nepremičnine. Jaz živim v tej hiši, podrobnosti ne bom razlagal, ker so to zasebne stvari. To vedo, novinar je klical in spraševal, ima vse informacije, iz GURS-a se vidi vrednost hiše.”

“Gre za nameren pritisk, da bi ljudem rekli, kako razkošno živim in naj ne donirajo denarja. Ljudje ne donirajo meni, Borisu Tomašiču, ljudje donirajo zato, da se bo projekt Nova24TV nadaljeval. In zahvaljujem se vsem, ki nam pomagajo.”

V nadaljevanju je Tomašič še še, kako Golobovi pritiskajo na podjetja v delni ali večinski lasti, pa tudi na popolnoma zasebna podjetja, izvajajo izjemen pritisk, da ne bi oglaševala pri njih.

Celoten intervju je dostopen na povezavi: siol.net

A. L.