Odmevno: Ministrstva za iskanje rud in izgubljanje časa

(vir: https://spletnicasopis.eu/)

Pred vlado je še nekaj dni časa še dodaten preizkus, ali jim bo ljudi s svojimi novinarji uspelo prepričati, da Robert Golob, Tanja Fajon in Luka Mesec nujno namesto 14 potrebujejo 19 ministrstev, da bi lahko vladali.

Med temi bi bilo tudi ministrstvo za solidarno prihodnost Luke Meseca in še nekaj podobnih, ki spominjajo na ministrstvo iz Alana Forda.

Saj veste: za iskanje rud in izgubljanje časa. Luka Mesec, ki je na volitvah komaj zlezel v parlament in je eden večjih poražencev, za katerega to ministrstvo Golob ustanavlja, si ga ne želi več. A premier vztraja. Želi si po številu ministrstev eno najbolj razkošnih vlad kar imamo državo.

Če na referendumu v nedeljo večina ne bo zavrnila množice dodatnih ministrstev in glasovala proti, bo to za Goloba najbrž še večji poraz, kot če jim projekt volivci ustavijo. Vlado z množico za državo nepotrebnih dodatnih ministrstev bo v težkih časih moral sestaviti in potem voditi.

Bo pa lahko s tem vsaj poskrbel za vse Alenke Bratušek, Marke Bandellije in morda tudi Janije Möderndorferje, ki so še brez dela. Za Šarce je že. Da o Mescu ne govorimo.

To so navedbe izredno prodornega novinarja in urednika Petra Jančiča, ki jih je zapisal na svojem portalu spletnicasopis.eu.

Dodajmo. Uspešna in napredna Švica ima 8 ministrstev, Golobovi bi jih imeli 19, gospodarska moč Slovenije pa pod Golobovimi peša in gre zelo navzdol.

M. D.