Odmeva: “Ta nima kaj iskati v slovenski državni politiki”

Tako se je Tanja Fajon lani poleti na Triglavu fotografirala z znakom (zastavo) LGBT. (vir: arhiv)

Dogajanja na družbenih omrežjih je danes močno razgibala novica, da je evropska poslanka in predsednica stranke SD Tanja Fajon v družbi dveh evropskih kolegov iz vrst SPD (evropskih socialistov) na Triglavu razvila zastavo skupnosti LGBT (kratica zaobjema lezbijke, geje, biseksualne in transspolne osebe).

Fotografijo je na Twitterju objavil eden od tujcev in je obšla celotno EU. Slovenske in evropske zastave ni bilo.

Ogorčenje uporabnikov družbenega omrežja je neverjetno. Eden od komentarjev je: “Včeraj na simbolu slovenstva, jutri v vaših vrtcih in šolah. Samo povem, v kaj socialisti spreminjajo vaše – naše vnuke otroke.”

Večina se strinja, da je Fajonova povzročila velik škandal in novo sramoto Sloveniji. Pozitivnih odzivov nismo zasledili.

Zapisali so še: “Zaobljuba Georgeu Sorosu dela dolg.” In še: “Saj tudi v Bruslju dela za vse druge več kot za svojo državo.”

Znani pravnik dr. Miha Pogačnik pa je zapisal:

“Kdor daje zastavi življenjskega sloga na vrhu slovenskega očaka prednost pred slovensko državno zastavo, nima kaj iskati v slovenski državni politiki.”

Bolje poučeni sicer navajajo, da je Fajonova skupaj z druščino to namerno naredila, zdaj čakajo odzive na svojo provokacijo, ki jih bodo lahko uporabili v Bruslju, češ, kako homofobni smo Slovenci. Skratka, Tanja Fajon in SD iščejo “nov kanonfuter” (hrano za nove politične napade in lasten politični obstoj).

Vendar so se tu ušteli. Triglav in Aljažev stolp sta za Slovence in Slovenke prepomembna, da bi se lahko nekdo tako igral z našimi čustvi. SD in Fajonova sta pogorela.

Mimogrede. Fajonova te fotografije v Sloveniji ni objavila. Je že vedela, zakaj. Ogorčenje je res neizmerno.

M. D.