Odmeva: “Bogve, kaj tile učijo otroke”

Peter Žurej je bil za ravnatelja OŠ Prebold imenovan v začetku leta 2018, v času vlade Marjana Šarca in ministrovanja Jerneja Pikala (SD). (vir: družbena omrežja)

“Tega ne morem verjeti. Kdorkoli gre skozi univerzitetno izobraževanje, takšnih oslarij, ki jih ne bi pričakovali niti od njihovih učencev, ne more napisati. Če je pristno, aktivirati inšpekcijo za šolstvo, ki naj bo na šoli naslednjih nekaj let, ker bogve, kaj tile učijo otroke.”

Tako je na Twitterju zapisal prof. dr. Miro Haček, slovenski politolog, ob objavi, da je Peter Žurej, ravnatelj Osnovne šole Prebold, na ministrstvo poslal zahteve o znanstvenih dokazih o virusih kot povzročiteljih bolezni, dokaze o prenosu domnevne viroze z osebo na osebo, dokaze o učinkovitosti razkužil in podobne neumnosti.

Družbena omrežja danes pregorevajo, v nadaljevanju objavljamo le peščico odzivov:

– prof. dr. Žiga Turk, nekdanji minister za izobraževanje: “Naj nekdo prosim pove, da je to ponaredek. Če ni, naj se ukine javno šolstvo in postavi na novo. Dodatno pričakujem poslansko vprašanje, ali je ta še ravnatelj.”

– prof. dr. Matej Lahovnik: “Ne bi verjel, da v naših šolah učijo takšni bedaki, ki po vsem kar se je zgodilo še zahtevajo dokaze, da virusi povzročajo bolezni in se prenašajo od človeka na človeka, če ne bi obstajal še bolj butast ravnatelj, ki te nebuloze celo posreduje kot resna vprašanja ministrstvu.”

– Bojan Požar, znani novinar, urednik in lastnik portala Pozareport.si: “In to je primer tki. “intelektualne potence” Štrukljevih šolnikov.”

Državna sekretarka Jelka Godec: “To je sramota za celotni šolski ceh! Iz več vidikov. Pa vseeno še verjamem, da imamo dober pedagoški kader.”

Milena Miklavčič, upokojena novinarka in pisateljica: “Mislim, da je napočil čas, da se tej duhovni revščini uprejo učitelji, ki imajo vsaj še ščepec pameti …. Lepo prosim!”

Učitelj Peter Žurej je bil za ravnatelja OŠ Prebold imenovan v začetku leta 2018, v času vlade Marjana Šarca, minister je bil Jernej Pikalo (SD), zato Žurej velja predvsem za kader stranke SD. Prah je dvigoval tudi kot nekdanji ravnatelj Osnovne šole Frankolovo, kjer so ga leta 2014 predčasno razrešili, nasprotovali so mu tudi učitelji.

M. D.