Odlazkova hobotnica za preživetje nujno potrebuje smeti

Smetarsko-medijski tajkun Martin Odlazek (vir: arhiv)

V državnem zboru bodo na današnji seji obravnavali interpelacijo zoper ministra za okolje in prostor Andreja Vizjaka. Vložili so jo poslanske skupine KUL (SD, LMŠ, Levica, SAB in Nepovezani – odpadniki iz SMC).

Vizjaku očitajo 14 let star pogovor s posavskim tajkunom Bojanom Petanom, pri tem je veliko netočnosti in malverzacij. Vizjak je namreč takrat želel Petana odvrniti od škodljivega prevzema podjetja Terme Čatež in oškodovanja tako države kot zaposlenih v tem podjetju.

Dejanski razlog za rušenje Andreja Vizjaka pa je povsem drugačen. V bistvu gre za reševanje hobotnice, imperija, v lasti smetarsko-medijskega tajkuna Martina Odlazka.

Odlazek in člani njegove družine (sedem otrok s tremi nekdanjimi ženami) imajo v lasti preko 60 medijev (revij, tednikov, časnikov, spletnih portalov, radijskih postaj in televizijo Veseljak). Mediji jim ne prinašajo dobička, pa ne samo to, medije morajo vzdrževati. Za to pa potrebujejo smeti, odpadke.

Dejavnosti Martina Odlazka in Odlazkovih so tri: smeti, mediji in tiskarna.

Smeti oz. odpadki so tako ena ključnih zadev, kjer Odlazek ustvarja velike dobičke, s katerimi nato financira medije, ki napadajo vlado.

Zato med njimi prevladuje velika živčnost v zadnjih nekaj mesecih, saj so že izgubili nekaj velikih poslov za sortiranje odpadkov. Slednje za Odlazkove opravlja podjetje Recikel. V primeru potrditve t. i. Vizjakovega zakona, s katerim želi ta urediti to področje, ki ga obvladuje smetarska mafija, bodo člani Odlazkovega imperija izgubili dodatne posle.

To pomeni, da bo prekinjen denarni tok v vrednosti več milijonov evrov, ki je ključen za financiranje skupine.

Odlazkova hobotnica:

M. D.