Obravnavali 141 nezakonitih migrantov

(vir: PU Koper)

Slovenski policisti so ob koncu tedna obravnavali 141 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. V zadnjih dneh, tudi v prejšnjem tednu je bilo podobno, je prehodov na območju policijskih uprav Novo mesto in Ljubljana zelo malo. Iz tokratnih dnevnih poročil policije pa izhaja, da je bilo ob koncu tedna največ nezakonitih prehodov na območju Ilirske Bistrice, že nekaj časa pa se krepijo nezakoniti prehodi tudi na območju PU Celje. 

Policisti s PU Novo mesto so nekaj tujcev v drugi polovici prejšnjega tedna prijeli na območju Posavja, od petka do ponedeljka, danes zjutraj, od 6. do 6. ure, pa s policijskih uprav Novo mesto in Ljubljana ne poročajo o prijetih migrantih v preteklih dneh.

PU Koper: Prijeli 102 migranta

Od petka, 16. 10. 2020 od 6. ure, do ponedeljka, 19. 10. 2020 do 6. ure, so
policisti na območju PU Koper obravnavali 102 ilegalna migranta, večino na območju Ilirske Bistrice. Od tega so italijanski varnostni organi v Slovenijo v preteklih treh dneh v Slovenijo vrnili 21 tujcev, večinoma Pakistance.

V okviru navedenih številk so v noči iz sobote na nedeljo policisti, v sodelovanju z vodniki službenih psov in z uporabo na območju Kubeda prijeli skupino 43 ilegalnih migrantov.
Postopki s prijetimi še potekajo, zaradi prijetja pa je bil na cesti Mostičje – Kubed dve uri nekoliko oviran promet, kot so to na spletnih omrežjih zapisali s PU Koper in objavili nekaj fotografij. Poleg naslovne dve objavljamo še ob koncu prispevka.

PU Maribor: Prijeli 3 migrante

V soboto so dva migranta prijeli v Središču ob Dravi, po končanih postopkih so ju vrnili hrvaškim varnostnim organom. Včeraj pa so na območju Podlehnika prijeli še Alžirca, ki so ga danes že predali hrvaškim varnostnim organom.

PU Celje: Prijeli 30 migrantov

V soboto dopoldne so na območju Kunšperka izsledili 16 državljanov Bangladeša in tri državljane Pakistana. Po opravljenih postopkih so jih predali hrvaškim varnostnim organom.

V Nimnem so v soboto okoli poldneva izsledili 11 državljanov Sirije, ki so ilegalno vstopili v Slovenijo. Vsi so zaprosili za azil.

PU Murska Sobota: Obravnavali 6 migrantov

V petek so od avstrijskih mejnih organov sprejeli šest tujcev, ki so ilegalno vstopili v našo državo.

Izsledeni in prijeti na koprskem območju (posnetki s pomočjo drona – vir: PU Koper).

Iz ostalih policijskih uprav o prijetih ne poročajo.

M. D.