Občina Mirna: Neverjetno: Našli smo občino, ki odvetnikom ni nakazala niti centa

Na portalu Moja Dolenjska že nekaj časa pregledujemo, koliko so posamezne občine nakazale posameznim odvetnikom. Prišli smo do podatka – trikrat smo preverili, če je to res. Res je: Občina Mirna odvetnikom ni nakazala niti centa.

Sodelovala je s petimi notarji, kar je v poslovanju običajno, pri tem plačala nekaj stotakov, ostalo so opravili zaposleni na občini. Neverjetno. Nova praksa, katere nismo vajeni. Res!

Občina Mirna je začela poslovati novembra 2011. V tem času (do danes) je obrnila 15.196.732,42 evrov. Največ, 2,14 milijona evrov, je nakazala Osnovni šoli Mirna. Ostali zneski so zelo razpršeni in prav noben ne izstopa, da bi “klical” k temeljitemu analiziranju.

Občino vodi župan Dušan Skerbiš, ki se je očitno izkazal za zelo dobrega gospodarja. Občinski svet je 9-članski. V občinski upravi je 7 zaposlenih. Občina meri 29 kvadratnih kilometrov, v njej prebiva okrog 2.700 prebivalcev. S tem se uvršča med manjše občine, ne pa tudi najmanjše. Manjših v Sloveniji je še 44. Občina meji na občine Šentrupert, Trebnje, Litijo in Mokronog-Trebelno.

T. H.