Ob Sončnih dvorih v Grosupljem bo zrasel nov športni park

Največje naselje v občini Grosuplje Sončni dvori dobiva športni park. Pogodbo o gradnji sta danes podpisala župan Grosupljega Peter Verlič in predsednik uprave Lesnine MG oprema Boštjan Mencinger. Po besedah župana bo naložba izboljšala kakovost življenja predvsem v Sončnih dvorih, prepričan pa je, da ga bodo uporabljali tudi drugi občani, poroča STA.

 

Športni park Grosuplje se bo raztezal neposredno ob naselju Sončni dvori v Brezjah pri Grosupljem, na površini okoli 8000 kvadratnih metrov. V njem bo med drugim asfaltirano športno igrišče v velikosti 1000 kvadratnih metrov, primerno za igranje nogometa, košarke, futsala, badmintona, odbojke in podobno. Park bo imel t. i. pumptrack oziroma grbinasti poligon, v velikosti okoli 1500 kvadratnih metrov, kjer bodo na svoj račun prišli predvsem kolesarji, primeren pa bo tudi za rolke, rolerje in skiroje.

V parku bo urejeno zunanje telovadišče s fitnes napravami, prilagojenimi za vse generacije, uredili bodo tudi tri enote za namizni tenis ter nadkrito balinišče z dvema stezama. Okoli 2000 kvadratnih metrov v parku bo namenjenih zelenim površinam. Vse skupaj bo zaključevala sprehajalna pot oziroma trim steza v dolžini 420 metrov. Urejeno bo tudi parkirišče s 26 parkirnimi mesti.

Pogodbena vrednost del znaša nekaj manj kot 1,5 milijona evrov z davkom na dodano vrednost.

Občina je gradbeno dovoljenje za izgradnjo parka dobila avgusta. Dela bodo po danes podpisani pogodbi potekala v več fazah. V prvi bodo zgradili futsal igrišče, ki mora biti narejeno do konca novembra, nato sledi še izgradnja vsega ostalega. Park naj bi bil po načrtih v celoti zgrajen v letu 2024.

Po besedah župana športni park pomeni drugi večji občinski projekt v rekreacijske površine. Prvi, z urejanjem katerega so začeli pred nekaj leti, je Koščakov hrib, naslednji projekt pa bo ureditev nogometnih površin v Brinju.

A. V.