Iz vrst SD slišati, da želi njihov minister odstopiti

Aleksander Jevšek, ob njem Andreja Katič (vir: X)

V četrtek in petek, 19. in 20. oktobra, je Skupnost občin Slovenije v Laškem organizirala Razvojne dneve občin, dvodnevni dogodek je bil namenjen krepitvi sodelovanja in izobraževanju za sodobne občine.

Po navedbah naših virov pa je bilo iz krogov županov stranke Socialni demokrati (SD) veliko slišati o tem, da naj bi Aleksander Jevšek, minister za kohezijo in regionalni razvoj, “hotel odstopiti”.

Na okrogli mizi, kjer bi moral sodelovati tudi Jevšek, ga je nato nadomeščala državna sekretarka Andreja Katič (SD).

Zanimivo je še, da ministrstvo dvodnevnemu dogodku v Laškem ni namenilo nobene pozornosti. Dogodka niso niti napovedali niti pozneje o njem poročali, ne na svoji spletni strani, kot tudi ne na družbenih omrežjih. Šlo pa je za srečanje, ki so se ga udeležili številni župani in tudi predstavniki različnih vladnih in ostalih služb. (vir)

Spomnimo. Poročali smo že, da sta Aleksander Jevšek in predsednik vlade Robert Golob v izredno slabih odnosih. Med seboj naj ne bi niti govorila več, Jevšek se naj ne bi več udeleževal niti sej vlade, na eni od zadnjih sej vlade pa naj bi prišlo tudi do eksplozivnega prepira med ministrom in predsednikom vlade.

Prepir naj bi na neki točki eskaliral do te mere, da je Jevšek vstal in zapustil dvorano. Razlog za vse to bi lahko bilo katastrofalno črpanje evropskih sredstev, zaradi česar, med drugim, zastajajo tudi investicije in razvoj občin.

Nekdanji policist Jevšek naj bi bil tako novi v vrsti odstopljenih ministrov in še eden na poti iz vladnih vrst. Doslej jih je odšlo že pet.

M. D.