Ob koncu tedna več vlomov in tatvin

Fotografija je simbolična. (vir: pixabay.com)

V času podaljšanega konca tedna, od petka do danes zjutraj, so policisti novomeške policijske uprave obravnavali več vlomov in tatvin.

V petek, 29. oktobra, okoli 20. ure, je nekdo s parkirnega prostora v Semiču odtujil
električni skiro.

V noči iz petka na soboto, 30. oktober, je v Dolenjskih Toplicah neznanec vlomil v gostinski lokal in odtujil menjalni denar.

Na parkirnem prostoru v Knafelčevi ulici v Novem mestu je v noči na nedeljo, 31. oktober, nekdo vlomil v osebni avtomobil in odtujil denarnico z denarjem in bančnimi karticami. Lastnica ocenjuje, da je oškodovana za 1000 evrov.

V  isti noči, iz sobote na nedeljo, je v Tržiški ulici v Novem mestu neznanec skozi vrata
vlomil v nenaseljeno stanovanjsko  hišo. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil, z vlomom pa je povzročil za okoli 500 evrov premoženjske škode.

Na dvorišču zidanice na območju Šentruperta je v nedeljo, 31. oktobra, nekdo vlomil v
osebni avtomobil in odtujil lovsko puško Brovning. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 3200 evrov.

Včeraj, 1. novembra, so v Črnomlju neznanci vlomili v športni objekt in v notranjosti sprožili gasilni aparat. Povzročili so za okoli 1000 evrov škode.

V Črešnjicah pri Cerkljah je med 20. in 29. oktobrom nekdo skozi pritlično okno vlomil v počitniško hišo in odtujil prehrambne izdelke, več steklenic z alkoholno pijačo in kompresor. Z vlomom in tatvine je lastnika oškodoval za 2500 evrov.

Na parkirnem prostoru na območju Leskovca pri Krškem je med petkom in nedeljo, 29. oktobrom in 1. novembrom, neznanec vlomil v rezervoar goriva in odtujil okoli 50 litrov goriva.

C. R.