Ob koncu tedna prijeli 66 migrantov

Migranti (Fotografija je simbolična.)

S Policijske uprave Novo mesto so sporočili, da so policisti od petka, 20. julija, do danes, 23. julija, izsledili in prijeli 66 ilegalnih migrantov. Od tega so jih na območju Bele krajine prijeli 32, v Podbočju pa 34.

32 migrantov so prijeli na območju policijskih postaj Črnomelj in Metlika, policijski postopki pa še niso zaključeni. S PU Novo mesto več o tem ne poročajo.

V Podbočju jih je bilo v kombiju kar 34

V petek, nekaj po 9. uri, pa so v kraju Podbočje (na območju Kostanjevice na Krki) policisti najprej ustavili voznika osebnega avtomobila, za njim pa še voznika kombiniranega vozila hrvaških registrskih oznak.

Kombi, kjer je bilo 34 migrantov. (PU NM)

Tovorni del kombiniranega vozila je bil ob ustavitvi vozila prazen, vendar so policisti v gozdu v bližini kmalu izsledili 34 migrantov, ki jih je voznik pred ustavitvijo policistov izpustil iz kombija in so se razbežali po gozdu.

46-letnemu vozniku kombija in 57-letnemu vozniku osebnega avtomobila so kriminalisti
odvzeli prostost, ju pridržali in jima zasegli vozila. Preiskovalni sodnik je zoper oba odredil pripor. Tujce, državljane Pakistana, Iraka, Irana in Somalije, so  nato vrnili na Hrvaško oziroma jih predali hrvaškim varnostnim organom.

S Policijske uprave Ljubljana za pretekli konec tedna ne poročajo o nobenem izsledenem in prijetem migrantu.

C. R.