Ob koncu tedna obravnavali 135 migrantov in prijeli štiri tihotapce

Nadzor slovenske južne meje tudi iz zraka. (vir: Policija.si)

S policijskih uprav poročajo o 135 obravnavanih tujcih v preteklih dneh (od petka do danes zjutraj, do 6. ure), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Od tega so jih 20 v Slovenijo vrnili italijanski varnostni organi. Slovenski policisti so prijeli še 4 tihotapce (2 državljana Rusije, državljana Bangladeša in državljana Belgije). Policijski postopki s prijetimi večinoma še potekajo, tihotapce pa so priprli.

PU Novo mesto: Prijeli 36 migrantov

Policisti so prijeli 34 migrantov, in sicer na območjih:

  • Preloke 7,
  • Ručetne vasi 5,
  • Brega pri Sinjem Vrhu 13,
  • Novega mesta 4,
  • Mirne Peči 3,
  • Sel pri Dobovi 1 in
  • Jesenic na Dolenjskem 1.

Prijeti so se izrekli za državljane Afganistana (25), Maroka (7), Irana (1) in Kosova (1).

Na mejni prehod Obrežje pa je v petek pripeljal voznik tovornega vozila turških registrskih oznak. Med kontrolo so policisti na podvozju tovornega vozila našli 2 Afganistanca. Tujca so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

PU Ljubljana: Prijeli 10 migrantov

V petek in soboto so prijeli 8 migrantov, in sicer na območju Prigorice, Kočevja in Ljubljane. Včeraj in danes do 6. ure pa so v Kočevju in Ljubljani prijeli še 2 migranta. Prijeti so se izrekli za državljane Maroka, Čada, Pakistana, Sudana in Afganistana, policijski postopki s prijetimi še potekajo.

PU Koper: Obravnavali 38 migrantov (20 so jih vrnili iz Italije) in 3 tihotapce

Na območju Ilirske Bistrice so obravnavali 16 migrantov, Kopra 17 in Kozine 5. Italijanski varnostni organi so vrnili 8 državljanov Bangladeša, 11 državljanov Afganistana in 1 državljana Alžirije.

Prijeli so še 3 tihotapce, in sicer 2 državljana Rusije in državljana Bangladeša, vsi so kot vodiči sodelovali pri prevozu 13 državljanov Bangladeša, prijeti v petek zjutraj pri Šembijah. Zoper vse tri osumljene je bila podana kazenska ovadba, preiskovalni sodnik
pa je v soboto 2020 po zaslišanju zoper vse tri odredil pripor.

PU Maribor: Prijeli 28 migrantov in tihotapca

V petek so prijeli 8 migrantov (4 državljane Irana, 2 Iraka in 2 državljana Bangladeša).

V soboto popoldan so policisti PP Podlehnik izsledili in prijeli skupino 19 ilegalnih
migrantov (16 državljanov Bangladeša in 3 državljane Pakistana).

Sinoči so policisti v Moškanjcih ustavili 53-letnega voznika osebnega avtomobila belgijskih registrskih oznak, državljana Belgije. Ugotovili so, da je v vozilu prevažal iranskega državljana, vozniku so odvzeli  prostost in ga pridržali.

PU Celje: Prijeli 19 migrantov

V petek, okoli poldneva, je policijo poklical občan in povedal, da je na območju
Rogatca opazil skupino ilegalnih migrantov. Kmalu po obvestilu so policisti izsledili 5 državljanov Afganistana, ki so ilegalno vstopili v Slovenijo. Vsi so zaprosili za azil.
V soboto so v Nimnem izsledili 4 državljane Iraka, tudi ti so zaprosili za azil.

V Kunšperku so v soboto izsledili še 8 državljanov Bangladeša in dva državljana Pakistana, po končanih postopkih so jih predali hrvaškim varnostnim organom.

PU Murska Sobota: Prijeli 4 migrante

Včeraj so na vlaku v Ljutomeru prijeli 4 migrante.

Iz ostalih policijskih uprav o prijetih zaenkrat ne poročajo.

C. R.