Gorenjci: Požar z veliko materialno škodo – s poročilom Policije

Ob 15.10 je v Gorenjcih pri Semiču, v ulici Pod progo (pri cerkvi), gorelo osebno vozilo. Požar se je razširil še na dva vozila, nadstrešek velikosti 10 x 6 metrov, gospodarsko poslopje – drvarnico v velikosti 6 x 4 metre, vrtno uto velikosti 3 x 3 metre ter na 50 kvadratnih metrov fasade in ostrešje stanovanjske hiše velikosti 5 x 11 metrov.

Ogenj je popolnoma uničil tri avtomobile, nadstrešek, drvarnico, uto in ostrešje stanovanjske hiše ter ožgal fasado.

Požar so pogasili gasilci PGD Kot – Brezje, Semič, Štrekljevec, Stranska vas, Črešnjevec in Črnomelj. Na kraju požara sta bila tudi dežurna delavca Elektro Ljubljana in Komunala Črnomelj. Aktivirana je bila Ekipa prve pomoči Civilne zaščite občine Semič.

Pri gašenju so s pomočjo gasilskega vozila s cisterno in zglobnega dvigala sodelovali gasilci PGD Črnomelj. Vzrok požara bodo raziskali policisti PU Novo mesto, so objavili na strani Urada RS za zaščito in reševanje.

S Policijske uprave Novo mesto so dodatno sporočili še vzrok požara: Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih kriminalistov in policistov je do požara prišlo zaradi napake na električni napeljavi osebnega avtomobila, parkiranega pod nadstreškom. Okoliščine še preiskujejo in bodo o ugotovitvah po zaključeni preiskavi seznanili pristojno tožilstvo.

C. R.