O zmagovalcu MasterChefa odločili le dve točki!

Foto: POP TV.

Na komercialni televiziji POP TV se je sinoči odvilo finale kuharske oddaje MasterChef. V njem sta se pomerili Belokranjka Anja Fir in Dolenjka Zala Pungeršič. Po petih urah kuhanja je naslov MasterChef pripadel Zali Pungeršič, ki je Anjo Fir premagala le za dve točki.

Pokal je tako šel drugič v ženske roke in drugič na Dolenjsko.

Tekmovalki sta se v finalu pomerili v treh hodih, za kar sta imeli na voljo pet ur. Pričeli sta z amuse-bouchem, kar pomeni, da sta se morali sodnikom predstaviti z enim grižljajem. Zala je poskrbela za poletni, morski meni. Pripravljala je kreker s salso, pečenimi lignji in espumo. Anja je predstavljala Belo krajino, pripravljala je ajdov blin z dimljeno postrvjo, kisano šalotko, zabaione s penino in ajdovo pokovko.Sodnike je bolj prepričala Belokranjka, saj je dobila štiri točke več od Dolenjke.

V drugem hodu je morala Zala kot glavno jed pripraviti hobotnico, Anja pa zajca. Tokrat se je bolje odrezala Zala, ki je od vseh treh sodnikov dobila po deset točk, Anja pa “le” po sedem.

Tako je o zmagovalki odločal tretji hod, v katerem sta morali tekmovalki pripraviti sladico. Anja se je odločila, da bo sodnikom predstavila jabolčni zavitek, Zalina sladica pa je temeljila na pijači gin-tonic. Tokrat je sodnike bolj prepričala Anjina jed, za katero je od vseh treh sodnikov dobila po deset točk, a slednje ni zadostovalo za zmago. Zalina sladica namreč ni bila veliko slabša. Zanjo je od vseh treh sodnikov dobila po devet točk. Ko so vse točke sešteli, je imela Anja 75 točk, Zala pa 77, s čimer je Dolenjka postala zmagovalka MasterChef Slovenije 2023.

A. V.