Novomeški policisti rešili življenje

Fotografija Letalske policijske enote: Posadka policijskega helikopterja je s pomočjo toplotne kamere pogrešanega izsledila in policiste usmerjala do pogrešanega. Na sliki je policisti pri pogrešani osebi. (vir: policija.si)

Policiste Policijske postaje Novo mesto so včeraj, 14. marca, nekaj pred 14. uro na pomoč poklicali svojci moškega, ki naj bi imel zdravstvene težave in je pomanjkljivo oblečen odšel v gozd. Moškega so svojci že iskali, vendar ga niso našli. Policisti so se takoj odzvali.

Pregledali so bližnjo okolico, v iskanje se je vključil tudi vodnik službenega psa Policijske postaje vodnikov službenih psov Novo mesto. Presodili so, da je zaradi nižjih temperatur ogroženo zdravje pogrešanega, zato so za pomoč pri iskanju in pregledu širšega ter zahtevnega območja takoj zaprosili Letalsko policijsko enoto in vodnike enote reševalnih psov.

Že nekaj minut po prihodu helikopterja na območje iskanja je posadka policijskega helikopterja s pomočjo toplotne kamere pogrešanega izsledila in policiste usmerjala do pogrešanega. Ko so se mu približali, je ta ponovno poskušal pobegniti, vendar ga je policist uspel zadržati do prihoda reševalcev.

Zdravnica je ugotovila, da je bil moški podhlajen, med tavanjem po gozdu pa je utrpel več opraskanin. Po nudenju prve pomoči so moškega odpeljali v bolnišnico in mu zagotovili ustrezno zdravniško oskrbo.

M. D.