Novomeški policisti prijeli vlomilce

Foto: PP Novo mesto

Novomeški policisti so v ponedeljek zvečer, ob 18.30, prejeli klic občana, da na Ragovski ulici v Novem mestu neznanci najverjetneje vlamljajo v gostinski lokal.

Policisti so nato na poti na kraj na Kandijski cesti ustavili osebni avtomobil Ford focus ljubljanskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da se v vozilu nahajajo osumljenci, ki so poskušali pobegniti s kraja kaznivega dejanja.

25-letniku iz Krškega in 34- ter 42-letniku iz naselja v okolici Novega mesta so odvzeli prostost.

Opravili so ogled kraja kaznivega dejanja, zavarovali sledi  in ugotovili, da so osumljenci razbili okno in vlomili v gostinski lokal. Po prvih ugotovitvah niso ničesar odtujili, povzročili so le premoženjsko škodo, povzročeno z vlomom.

25-letnega osumljenca iz Krškega, ki so ga v  preteklosti že večkrat obravnavali zaradi
premoženjskih kaznivih dejanj, bodo s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku.

Zaradi kaznivega dejanja bodo ovadili tudi 24- in 42-letnega osumljenca iz okolice Novega mesta. 25-letniku,  ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, so zasegli osebni avtomobil in mu izdali plačilni nalog zaradi vožnje pod vplivom alkohola in kršitve določil zakona
o nalezljivih boleznih.

Policisti se zahvaljujejo občanu, ki jih je takoj obvestil o vlomu, s pomočjo teh informacij so lahko hitro prijeli storilce in uspešno preiskali kaznivo  dejanje.

S Policijske uprave Novo mesto so še zapisali, da so prepričani, da je partnersko sodelovanje z občani ključno pri zagotavljanju visoke  stopnje varnosti, saj so prav ljudje tisti, ki v svojem okolju najprej zaznajo sumljive okoliščine, opazijo sumljiva vozila in osebe, ki v to okolje ne sodijo.

Foto: PP Novo mesto

M. D.