ponedeljek, 15 julija, 2024
Doma Bela krajina Novomeški policisti prijeli 64 ilegalcev

Novomeški policisti prijeli 64 ilegalcev

(vir: DW)

Policisti z novomeške policijske uprave so od petka do danes zjutraj prijeli 64 ilegalcev, ki so državno mejo prestopili nezakonito. Od tega jih je sedem mejo nameravalo prestopiti s skrivanjem v tovornjakih in pod lokomotivo.

Pet ilegalcev, ki so v noči s sobote na nedeljo v Prečni pri Novem mestu z dvorišča stanovanjske hiše ukradli clia – pri tem so jih z drugim avtomobilom v Bučni vasi ustavili domačini, policisti še niso našli.

Policisti so ilegalce prijeli v naslednjih krajih:

V petek zjutraj so pri Semiču prijeli 5 Alžircev. V Rožnem Dolu nad Semičem so v nedeljo zjutraj prijeli 5 Indijcev, 3 Pakistance in Bangladešča. V nedeljo dopoldne so v Dolenji vasi pri Črnomlju prijeli 5 Eritrejcev in Sudanca.

Preostale so prijeli še na cesti proti Koprivniku, v Regrči vasi (Novo mesto), Črmošnjicah pri Semiču, Podlogu, Križevski vasi, Metliki, Gabru, Potoku, Trebnjem, Žvirčah, Mostecu, Pristavi pri Leskovcu, Slovenski vasi in Mostecu.

V soboto popoldne so v tovornem vozilu na mejnem prehodu Obrežje v tovornem prostoru tovornjaka, ki je pripeljal na vstop v državo, odkrili 3 Afganistance. V soboto zjutraj pri kontroli tovornega vozila na Obrežju policisti pod prikolico odkrili 2 Afganistanca. Na mejnem prehodu za mednarodni železniški promet pa so v soboto popoldne pod lokomotivo, ki je pripeljala iz Hrvaške, odkrili še 2 Alžirca.

Postopki s tujci še niso zaključeni, so sporočili s PU Novo mesto.

O kraji osebnega avtomobila, znamke clio, ki so ga ilegalci v Prečni ukradli v noči iz sobote na nedeljo, okoli 1.30, s PU Novo mesto poročajo, da je bilo storilcev pet in jih še vedno niso našli.

C. R.